Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Министерски пост в България струвал 200 хил. лева

Бившият директор на Държавния резерв Димитър Димитров заяви, че с източвани средства от неговото ведомство са били финансирани трите партии от управляващата коалиция - БСП, НДСВ и ДПС.

В интервю за предаване на националната частна Нова телевизия, Димитров каза, че български бизнесмен е източвал резерва с покровителството на партии от управляващата коалиция, като в замяна на това им е продоставял парични средства.

Димитров разкри, че по непотвърдени данни, цената на министерски пост в България е около 200 хил. лева и, че редица министри в сегашното правителство са били назначени, след като са заплатили за това. Той спомена имената на Емел Етем и  и Нихат Кабил от ДПС, както и на Румен Петков от БСП, който е искал средства за финансиране на предизборна кампания.

Български медии отдавна намекват, че постовете в ДПС се купуват, като се плаща в касата на партията минимум 8 хиляди лева за депутатско място. За пръв път обаче, държавен служител разкрива схемата за източване на Държавния резерв, както и системата за назначаване на някои министри в правителството. Всичко това става в момент, когато в страната продължава корупционен скандал за източване на други държавни фирми, в който са замесени високопоставени представители на БСП и хора, близки до ДПС.

На 26 юни Европейската комисия трябва да представи своя доклад за напредъка на България в борбата с корупцията по високите етажи на властта.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Kafene

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!