Защо Щрабаг незаконно строи небостъргача на мястото на цирка?

Незаконният небостъргач на Щрабаг в центъра на София – на мястото на изгорелия цирк, продължава бавничко да се строи в нарушение на чл. 153 от закона за устройство на територията. В него изрично е записано:

„Чл. 153.(2) (Изм. - ДВ, бр. 87 от 2010 г., доп. - ДВ, бр. 82 от 2012 г., в сила от 26.11.2012 г., изм. - ДВ, бр. 13 от 2017 г.) Разрешението за строеж губи правно действие, когато:1. в продължение на три години от влизането му в сила не е започнало строителството";

Какво четем на собственоръчно написаната табела на обекта:Разрешение за строеж от 28.09.2012 г.

Реалното строителство – за него говори законът, е записано на табелата като: „дата на започването на работата на строителната площадка: 13.07.2017 г“. Дори да вземем записаната дата на формално откриване на строителната площадка: 20.10.2015 г., и тя е след установения изрично от закона период, отвъд който има нарушение.

Дори според табелата е нарушен и крайният „срок за завършване на работата: 30 месеца“ или фаталната дата 13 януари 2020 г.

В момента от 30-етажния небостъргач на Щрабаг на мястото на изгорелия цирк в сърцето на София имаме в груб строеж 9 етажа на едното от крилата на зданието. И те са построени за последните 9 месеца. С този темп може да очакваме да бъде довършен най-рано в края на 2022 г. Разрешението за строеж е от 29.09.2012 г. и по закон е трябвало сградата да бъде готова на 29.09.2017 г.

Небостъргачът на Щрабаг ВЕЧЕ Е БИЛ В НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА за устройство на територията дори и при поправките, които се прочуха покрай Апартаментгейт, приети през януари 2017 г. от Народното събрание. Те са влезли в сила с публикуването им в Държавен вестник на 7 февруари 2017 г.  Но не могат да помогнат на Щрабаг, защото предполагат различен казус – ако някой вече реално е започнал строителство, но не го е довършил в 5-те години, които са позволени, би могъл да си изпроси разрешение от Общината да го стори. А небостъргачът на мястото на цирка, както самите строители са написали, започва да се строи, при това с официална първа копка в присъствието на много видни личности, след приемането на поправките. Така не го амнистират новите алинеи 3 и 4, които ползват Артекс и той спечели в съда делото за своя небостъргач Златен век в Лозенец именно на тази законова база.

В задачата се пита защо властта се прави, че не забелязва небостъргача, който вади очите в центъра на София?

По каква причина дава на същата фирма срещу 165 000 000 лв. или 12 млн.лв. на км да сложи тук-таме една аварийна лента на иначе готовия път за сръбската граница, та да го пишем и него магистрала?

Защо пак тя печели търга за концесията на летище София, при положение, че дава 247,8 млн.евро или половин милиард лева по-малко пари от другите кандидати, за да се ползва от аерогарата?Толкова случайности няма как да бъдат случайни!

Очаквайте вълнуващо продължение с конкретните казуси, защото става въпрос за нашите пари на данъкоплатци, които се източват с любезното съдействие на властта!

Ние пък очакваме коментарите на отговорните служители, понеже им плащаме заплатите!Виж снимки ТУК!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...