Още 200 млн. лв. дълг ЗА ВАС иска Горанов – за четвърти път от началото на годината

За четвърти път от началото на годината финансовото министерство ще пласира ДЦК за 200 млн. лв. Така държавният дълг ще нарасне общо с 800 млн. лв. Търгът за продажбата на 10.5-годишни ценни книжа е планиран за 24 февруари. Очакваният годишен лихвен процент е не повече от 0.50%, с дата на плащане 26 февруари, съобщава Сега. 

На предишните три аукциона за месец държавата успешно продаде ДЦК за 600 млн. лв. Първият път постигната доходност за 5-годишни за 200 млн. лв. без отрицателна – минус 0.11 на сто, при втория – за 10-годишни ДЦК средната доходност бе 0.13%, а само преди седмица – отново за 5-годишни ДЦК бе постигната доходност от минус 0,14%. 

С емитирания дълг на практика държавата покрива падежи по стари задължения с ДЦК, които излизат през януари и февруари тази година. 

Новият държавен дълг за цялата 2020 г. може да достигне 2 млрд. и 200 млн. лева, както бе записано в Закона за държавния бюджет, като не се изключва и емитиране на държавни облигации на външните пазари. 

19 минути, Сега

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...