Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Който включи бойлер и печка, излиза на свободния пазар

Домакинствата с дневно потребление над 30 киловатчаса няма да получават необходимата им електроенергия от регулирания пазар, а ще купуват на свободни цени от борсата, предвиждат поправки на ГЕРБ. Съответните промени Закона за енергетиката ще внесе шефът на ресорната комисия Валентин Николов, познат като „Баничката” (заради професионалното си минало в сферата на доставките на бързи закуски в софийските детски градини и училища). Управляващите предвиждат мярката да влезе в сила със задна дата – от 1 януари 2020 г. вместо с новия регулаторен период, който започва на 1 юли, заяви Николов пред 24 часа.

Според Николов промените ще засегнат 2000-3000 хил. „къщи с басейни и сауни“, чието общо потребление било около 2 млн. мегаватчаса за 1 г.. По думите му това количество ще може да бъде извадено на свободния пазар, където цените са по-високи, а производители като АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ Марица Изток 2 да започнат да получават повече приходи. 

Реално подобна консумация правят и обикновените домакинства без „басейни и сауни”. Това е консумацията на обикновен радиатор за 1 денонощие, или бойлер+печка.

Идеята вече е срещнала одобрението на работодателите и електроразпределителните дружества, а енергийният министър Теменужка Петкова също е била запозната с тях.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!