Дянко Марков: Ген. Луков е убит по заповед от Москва, подготвяше извеждането на България от Оста (видео)

Дянко Марков

Дянко Марков

Ако генерал Христо Луков беше останал жив, Червената армия нямаше стъпи на наша земя и да окупира отечеството ни за 45. Тази историческа теза развива бившият царски летец, концлагерист,  депутат и все още живата памет на новата ни история Дянко Марков. Той е убеден, че ген. Луков се е готвел България да бъде изведена от съюза с Германия. Лично се е бил ангажирал да убеди германците за този ход. Това се случва една година преди Червената армия да стъпи на Дунава, казва Марков. Но конфликтът му с цар Борис Трети слага край на тази възможност.Привидно конфликтът е заради недоразумения в бюджетите на вътрешното и военното министерство, което Луков ръководи. Истината е, че той беше засенчил с популярността си Царя, превръщайки се в любимец на народа. Негови са думите: Всеки враг ще срещне българските ножове. Така той възстановява духа на българската армия, съсипана след Първа световна война. Модернизира я и я превърна я в боеспособна. Луков беше 

олицетворение на възстановената войнска мощ на отечеството

Царят вика военният си министър на аудиенция, а Луков предусеща, че ще поискат оставката му. Написва я и си я слага в джоба си, свидетел е лично баща ми. Отива с оставката си в двореца и я подава, разказва още Дянко Марков.

На днешния ден, преди 77 години е извършен показният разстрел в София на генерал Христо Николов Луков от комунистически терористи. Водачът на патриотичната организация Съюз на българските национални легиони е ликвидиран по решение на БКП.Изготвен е списък на хора, които трябва да бъдат убити, в който влиза и Христо Луков. Заповедта е предадена от секретаря на окръжния комитет на БКП в София Методи Шаторов на ръководителя на терористичните групи в града Славчо Радомирски, който възлага убийството на Луков на Иван Бураджиев и Виолета Якова.Вечерта на 13 февруари 1943 година Бураджиев и Якова причакват Христо Луков пред кино „Роял“, след което го проследяват до дома му на улица „Артилерийска“ №1, търсейки удобен момент за нападението. Това става едва когато той влиза в къщата си. Бураджиев стреля по Луков от близко разстояние и го ранява, но той се опитва да окаже съпротива, отстъпвайки навътре в къщата. Якова влиза след двамата и прострелва Луков в сърцето пред очите на дъщеря му, след което убийците избягват през съседния двор.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://faktor.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...