Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Някой гербаджия ще ми обясни ли как при под 50 долара за барел петрол, цената по родните бензиностанции си седи на равнище 100 долара?

Покрай коронавируса Китай буквално спря вноса на петрол, което пък от своя страна свали цената му до невиждани равнища, днес цената му за сорт "Брент" вече е под 55 долара, а руският сорт "Урал" с който работят "ЛукОйл" в България дори е около 50 долара. 

За сметка на това обаче, цените по родните бензиностанции не мърдат, няма значение, че цената на която днес веригите бензиностанции продават дизела - 2.33 лева, беше оформена при котировки на борсата около 100 долара за барел. Доларът естествено и той не е в пика си, в момента курсът определен от БНБ е 1.80 лева за долар. 

Затова и искам да попитам някой умен гербаджия анализатор по всичкология, как точно да си обясня разликата от почти 50 долара за барел и никакво понижение на цената. 

Дали това се дължи на липсата на картел при веригите бензиностанции в България или просто, заради факта, че Борисов и Златев не се понасят. Или пък вече сме влезли в Еврозоната и да си обърна цената в евро, та да ми изглежда по - ниска може би. Искам да попитам и Горанов, видният корифей в министерството на финансите, пак след 5 години ли ще се сети, че някой в момента прави милиони на гърба на българските граждани или този път ще се сетят и по рано с Гешев. 

Да наясно съм и с факта, че заместник министър на енергетиката в България е едно момче без опит в тази сфера.

Но с тати собственик на няколко бензиностанции под бранда "ЛукОйл", но както се казва сега заради интересите на един баща платил кампанията на Герб в няколко града по морето, трябва ли да страдаме всички българи и да не мърда цената на горивата вече почти месец откакто пада  рязко цената на петрола на световната борса.

-----

По времето на соца имало един страшен цигански оркестър, който свирел по банкети и конгреси на БКП из цяла България и така цигните си изкарвали хляба. След 1989 г. дошла демокрацията и нямало вече банкети и конгреси. БКП-то им казали, че вече няма да са те на власт и цигните се прибрали по селата. Глада обаче не се търпи и решили да се предложат на новата власт... да им свирят на техните събития. Пратили най-младия тромпетист - Асан, в София, като изрично му забранили да споменава, че са свирили за БКП-то. След два дена се връща Асанчо тъжен, бушониран, омачкан и окъсан..
Наобиколили го от цялата махала:
- Кажи, Асане какво стана?
- Ми к'во... като разбраха, че сме свирили за БКП-то, ме смляха от бой и ме изхвърлиха.
- Бре, Асанчо, к'ъв си прост, начи! Нали те предупредихме да не им казваш, че сме свирили на комунистите?!
- А бе аз не им казах бе бате, те беа същите и мa познаа...

75% от ръководителите на дясно-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/

https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!