У нас е така: За учителката Тонка - присъда, но за Джамбазки – прошка

.
Учителката Тонка

Учителката по физическо, хваната в Хисаря да кара здраво подпийнала е поредното доказателство, че у нас винаги се мери с двоен аршин. За по-благозвучно му викат ”върховенство на закона”.

Тонка Драгиева го отнесе за отрицателно време. Първо медиите я разпънаха на кръст.   И докато се разчу за случая и хоп-обзаведе се с присъда. Вярно е, че е лека, но жената за първи път прекрачва прага на съда, за да отговаря пред Темида. Тонка не скри лицето си от медиите и публично се разкая за постъпката. Отказа се да жали присъдата от първата съдебна инстанция, произнесена в петък и дори взе кардинално решение-завинаги да напусне учителската си професия. С половин уста сподели, че никой не я е подкрепил по човешки.  За няколко дни Тонка стана лице на новините, които я лансираха като  една ли не най-големия грешник в държавата. Пияната учителка е виновна, че е седнала зад волана в това състояние и в това няма грам спор.  Тя разбира се плати за прегрешението си по възможно най-бързия начин.

По съвсем друг сценарий се развиха нещата за евродепутата Ангел Джамбазки, който бе хванат при проверка на КАТ в Самоков също подпил. Разликата между стойностите на алкохола според  дрегера- 1, 5 промила и на кръвната проба-под 1,2 промила очевидно се различаваха. За това  Джамбазки кажи-речи на косъм се отърва от наказателно преследване. Темида благосклонно наклони везната в негова полза. Случаят се размина с отнета книжка и публично извинение. Съпартийците на Джамбазки вкупом застанаха зад него. Те заподскачаха като пуканки из телевизионните студията, за да го бранят като орлици. И  хич не ги досрамя да обяснят на нас, неразбиращите, че всички сме грешни и щом има грешка, има и прошка.  Джамбазки и колегите му се направиха на разсеяни за призивите, че в подобни случаи човек трябва да прояви малко достойнство и  смелост да подаде оставка. А това важи особено за случаите, когато си се цанил да бъдеш морален стожер и представител на България в  Европарламента.

И какво излиза, че за сходни ситуации  учителката Тонка е грешница, затова ще плати възможно най-скъпо. Но Джамбазки е човек, затова греховете му ще бъдат  опростени. Политиците ни не разбраха, че  точно такива „дребни“ случки бодат очите на народа. И  да не се чудят, че ги смятаме за самозабравили се.  

Невена Миткова, Фрог нюз

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...