Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цачева е била ВИП клиент на частния самолет на Божков, докато е била шеф на парламента! СНИМКИ

Бившата шефка на Народното събрание Цецка Цачева е била неколкократно ВИП клиент на избягалия в ОАЕ милиардер Васил Божков.

Става въпрос за полети на държавничката от село Драгана, които е ползвала вместо правителствените машини на Авиоотряд 28, за да стигне до различни точки на Европа по време на първия си мандат, пише Лупа БГ.

През 2010 г. гръмна скандал със службата на подчинение на транспортното министерство, след една от първите аварии в иначе скъпия фалкон.

Лъскавият Лиърджет отвътре – само интериорът струва над 1 милион евро 

Тогава тихомълком авиоотрядът отправя питане до фирмата на Божков „АВБ 2004“ за наем на т.нар. ферари на самолетите „Лиърджет 60“ за ползване от Цачева при нейно посещение в Стокхолм. Луксозните полети на бившата плевенска депутатка струват на данъкоплатеца над 30 бона. 

Любопитното е, че само няколко месеца, след като гръмва скандалът с тях, фирмата на Божков е ликвидирана, самолетите от нея – продадени на търг заради дългове, заедно с имоти, пръснати в цялата страна.

В деня, в който компанията е обявена в несъстоятелност, кралят на хазарта, основава нова – с име „АВБ – 2010“, а към днешна дата правоприемник е „АВБ – 2012“, която оперира неговия внушителен „Бомбардиър Глобал 5000“.

А ликвидираната фирма „АВБ – 2004“ продължава да действа под името на офшорка, управлявана от кантора в Швейцария, със седалище в Панама. Въпросната е единствената активна от общо 3, изплували при мегаферата „Панама Пейпърс“.

Тогава Божков обяснява, че не помни защо е създал другите две, като многозначително обявява: „Че аз българските фирми не си знам…“ и добавя, че „АВБ – 2004“ била офшорна, защото му било по-лесно от гледна точка на счетоводството заради международните авиолицензи и такси.

Лупа БГ

https://lupa.bg/news/samo-v-lupabg-vasil-bozhkov-izvozil-cecka-cacheva-s-ferarito-na-samoletite_44662news.html

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!