Борисов отговори на Радев за СРС-та: Заклевам се, че нямам нищо общо! А който е къкал-мъкал... Разбрахме се с Гешев да се размаже всичко живо, което си е позволило да цапа въздух, земя, вода

"Верно ли такива глупости приказва? Той не познава закона. Това, че някой е къкал-мъкал и после омазал, изведнъж мен ме замесват в тази работа. Аз не само че нямам достъп до СРС-тата, а и всички специални разузнавателни средства се разрешават от съда. Къде има разрешени СРС-та срещу президента? Това, че някой е цопнал, не значи, че аз съм виновен. Заклевам се, че нямам нищо общо". 

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти и се прекръсти след Мюнхенската конференция по сигурността. 

Коментарът му бе по повод изказването на Антон Кутев днес в парламента, когато обвини за подслушването на държавния глава лично Борисов.

 "Аз имам съмнение, а сега и обвинение, че този човек подслушва президента - имам предвид Бойко Борисов", каза Кутев от парраментарната трибуна, който уточни преди това, че ДАНС са на пряко подчинение на министър-председателя.  

"Когато партията на Радев ме подслушваше в тоалетната и ме записваше, аз нищо не казах, не обвиних никого, стисках със зъби. Да не би аз да съм хъкал и мъкал? Как си го представяте? Ще ми дойде ДАНС и ще ми каже: "Подслушваме президента" и аз ще им разреша? Абсурд! Даже нещо повече - като разбрах, ми стана крайно неприятно, защото това пречи на стабилността", добави премиерът. 

И продължи: „Не искам по никакъв начин да ме замесвате. Когато има такива скандали не е добре за стабилността. Което зависеше от мен, го направих - наредих на ГЕРБ думата "импийчмънт" да не я произнасят.
Това семейство (Румен и Десислава Радеви) трябва да стои по-дълго на власт, за да видят хората, че за тях себелюбието е най-важно. Нищо друго! Аз нямам, и в това се заклевам 
(кръсти се), нищо общо с това! Не е естествено да воюват институциите. Не ми харесва" 

"Не искам да участвам в този маскарад“, категоричен бе премиерът Борисов в отговор на журналистически въпрос. 

"От три месеца прокурори не са идвали на сбирката. Разбрахме се с този прокурор да се размаже всичко живо, което си е позволило да цапа въздух, земя, вода", отсече министър-председателят по повод обвиненията на Румен Радев, че всяка сряда Борисов се среща с главния прокурор Иван Гешев. 

"Всички служби са впрегнати в тази сфера. Дали арестуват министър, зам.-министър или който и да е, не е моя работа. Ако някой е крал вода - по същия начин и за това сме се разбрали", допълни той. 

"Всички случаи - БОП, ДАНС, полиция, са пуснати и впрегнати в тази сфера. За това сме се разбрали. Ама дали арестуват министър, зам.-министър или който и да е - това не е моя работа. Това не ме интересува и не искам, и не ми е долагано - заклевам се.

Оттам-нататък - по водите: Ако някой е слагал байпас, крал вода - по същия начин. Това сме се разбрали. 

Борба с контрабандата - от 34% когато Кутев е управлявал и неговата партия, сега е 3.4%. Милиарди са вкарани в бюджета..." 

"Валери Симеонов трябваше да се извини. Случва се да се изпусне някоя реплика. Съжалявам, че лидер в коалицията е говорил такива неща. Човешко е да се греши, човешко е да се извиниш", каза министър-председателят по повод изказването на Валери Симеонов, в което обвини в корупция журналистите Антон Хекимян и Венелин Петков.

"Има много сериозни теми, които да засегнем. За разлика от предишни министри и премиер, аз нищо не съм скрил нито тук, нито в Белия дом. Проблемът с миграцията е първият за Европа. Отново затвърдих позицията си, че съм за мира в Черно море", каза още министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен.

"Доколкото знам, тръбите се складират край Димитровград и Стара Загора, така че да форсираме и интерконтектора с Гърция. България трябва да стои централа, защото е закупила ядрени реактори. Тръмп ме окуражи да направим централата и изпрати ядрени експерти у нас. Сега се очакват нови експерти", разкри той.

"Действам с голяма увереност, защото знам, че съм прав и тук нямам никакви съпротиви", добави министър-председателят и се похвали, че днешното му изказване е било най-бурно аплодираното.

Докато Борисов говореше пред медиите покрай обективите премина премиерът на Албания Еди Рама и поздрави българския министър-председател: Бойко, ти си най-добрият, знаеш, нали?" 

"Светът се развива много динамично, България е във фокуса, страната ни е уважавана и търсена от всички. Нашето мнение се търси от президентите и премиерите, които сами виждате заявяват срещи. Трябва да се концентрираме", продължи министър-председателят.

Премиерът изтъкна, че страната ни е давана за пример за справяне с нелегалната миграция, която е първи и основен проблем в Европа.

„Споделихме своите възможности в тази сфера. Повишаване отбранителните способности на страната, новите самолети, които България закупи, реорганизацията и подготовката на армията, международните учения, които се провеждат у нас, в страната, в Черно море, имаше много интереси и за това, което направихме и по отношение на някои руски дипломати. Отново затвърдих позицията си, че съм против флотилия в Черно море, че мирът и разбирателството, енергийните проекти, от една страна съм съгласен, че правят страните зависими, но ние правим интерконектора с Гърция, който ни дава абсолютна диверсификация. В същото време Балкански поток дава възможност и за работа и с Русия, и с Турция, и с други държави в региона. Много ясно трябва да се разделят нещата. Взаимно изгодните бизнеси и интереси за държавите трябва да се поддържат, да се спазват правилата и европейските ценности и да не се шпионства“, заяви българският премиер.

По думите на министър-председателя Борисов, днес все по-ясно се поставя темата за отсъствието на Запада в горещите точки на света - Сирия, Либия, Йемен, Ирак, които са все в близост до България. Премиерът подчерта, че това не означава присъствие на Запада с военна сила. 

„Напротив – силата на общия ни пазар, ние имаме най-голямата икономическа мощ, за всички сме интересни да търгуват с нас. С икономическите възможности, които има Запада, може да направи така, че да има траен мир. Назовавайки проблемите с истинските имена, мисля, че може да има успех“, добави Борисов.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че в рамките на конференцията ще постави и темата за Зеления пакт на Европа. Според Борисов, влизайки в Зеления пакт като част от целия ЕС, България ще изпадне в много тежка конкуренция на тези, които няма да са в пакта и ще продължат да използват въглища.

„Със Зелената сделка и с разрешението на ядрената енергия, България като ядрена сила и имайки ядрени реактори, закупила за 3 милиарда ядрени реактори, трябва да строи централа. Иначе след 10 години няма да има кой да покрие енергийните нужди на страната, ще трябва да внасяме ток“, посочи министър-председателят. Борисов отбеляза, че предстои страната ни да посетят втора група експерти от САЩ. „Обясних наясно целия енергиен микс – какво губим, какво печелим, какво сме направили, как сме защитили, когато е трябвало. Действам с много голяма увереност, защото съм прав“, заяви категорично министър-председателят Бойко Борисов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...