С решението да не плаща наем на офиси в НДК, ГЕРБ ще спести 700 000 лв.

“Ще поясня – правителството на Бойко Борисов е решило да даде безплатни офиси за 10 години напред на партията на Бойко Борисов. Досега партия ГЕРБ е плащала по 5500 лева на месец за офисите в малкото НДК. С това решение на правителството ГЕРБ ще спести близо 700 000 лева. И тия 700 000 лева ще отидат при онези над 20 милиона лева, спестени от ГЕРБ. Спестени, благодарение на партийните субсидии”, коментира още Трифонов и продължава:

“В село Банкя на мухите казват мухи, когато се ядосат псуват, обикновено на майка, а на пуйките казват мисирки. А на мисирките…казват…

“ГЕРБ е първата партия, която получава безплатен офис с решение на правителството. И какво стана днес? От партия ГЕРБ съобщиха, че другите партии, като БСП, НФСБ, Атака, ВМРО също ще могат да получат безплатни офиси. Много ни успокоиха – безплатни офиси ще има за всички от сърце.
Сега да ви припомня нещо – миналото лято депутатите приеха субсидията да бъде 1 лев на глас. И понеже 1 лев на глас била малка партийна субсидия, Народното събрание реши партиите да получават офиси безплатно.

Субсидията от 1 лев обаче изтрая само 5 месеца – от август до края на декември миналата година. В началото на декември депутатите гласуваха субсидията от 1 лев да се увеличи на 8 лева на глас. И сега забележете – с увеличението на субсидията, депутатите не премахнаха веднага възможността да получават безплатно офисите.

Както, между другото, не премахнаха и неограниченото финансиране на партиите от бизнеса. То беше въведено също с аргумента, че 1 лев субсидия е малко.

Това е безпардонна наглост и истинска подигравка с хората, гласували на националния референдум. Пък и с всички данъкоплатци.

Нещо много, много, много важно на вашето внимание. В петък вечер, в края на работния ден, шефката на Бюджетната комисия в Парламента Ме…

Ако субсидията беше 1 лев, през 2020 г. ГЕРБ щяха да получат 1 милион лева. Но сега ГЕРБ ще получат над 9 милиона лева партийна субсидия. ГЕРБ е и първата партия, която нагло ще компенсира онези 5 месеца с 1 лев субсидия с безплатен офис за 10 години напред”, отбелязва още Слави.

“Да обобщим. Към днешна дата партиите имат хем 8 лева субсидия, хем безплатни офиси, хем безвъзмездно финансиране от бизнеса.
Чудесна врътка, нали? Врътка, която се случва с любезното съдействие на правителството и е за сметка на всички данъкоплатци.

И сега бих могъл да кажа, че „Няма такава държава“, след това бих могъл да попитам: „Уважаеми зрители, спите ли?“ Обективно бих могъл да ви кажа, че ми писна да казвам, че няма такава държава и да ви питам спите ли, обаче истината е, че не ми е писнало. Защото силата е в истината и затова за n-ти път ще кажа: „Няма такава държава“ и „Уважаеми зрители, спите ли?“, завършва коментарът на Слави Трифонов.

Най-голямата управляваща партия т.е. ГЕРБ е първата, която няма да плаща наем за партийната си централа в административната сграда на Н…

Източник: actualno.com

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...