Скандал! Борисов наредил ЛИЧНО да подслушават президента!

„Вече е ясно кой ме е подслушвал. СРС-тата в България ги реализира ДАНС. На кой е подчинена ДАНС?

Пряко и директно на министър-председателя. Знаел ли е Борисов, че подчинените му подслушват Президента и го правят в грубо нарушение на закона. Знаел е, това няма как да се направи без неговото одобрение.

С това подслушване Борисов е нарушил поне 5 закона. А ако все пак не е знаел, нещо което е трудно дори да си представим, това е още по-лошо. Би значело, че на премиерския пост имаме човек, който е неспособен да управлява тези важни служби. Проблемът не е толкова в бруталната атака срещу мен в качеството ми на държавен глава. Същинският проблем е в порочния начин, по който Бойко Борисов управлява държавата“.

Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти във връзка със СРС-скандала с подслушването на президента и шефа на ВВС.

„В ръководството, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна – всичко това пряко рефлектира върху правовата държава, и върху устоите на демокрацията, върху правата на обикновения български гражданин. Премиерът Борисов ще трябва да отговори на много въпроси. Първият и най-важен е за връзката му с Главния прокурор Гешев. Ясно е кой ме е подслушвал. СРС-тата в България ги реализира ДАНС. На кой е подчинена ДАНС? Пряко и директно на министър-председателя. Знаел ли е Борисов, че подчинените му подслушват Президента и го правят в грубо нарушение на закона? Знаел е, това няма как да се направи без неговото одобрение. С тия подслушвания Борисов е нарушил поне 5 закона“, каза Радев.

„Прокуратурата побърза да развее СРС-тата в публичното пространство в нарушение на закона. Очевидно е, че Гешев го направи, за да обслужи нечий интерес. Борисов е първия български премиер, който установи практиката всяка сряда да привиква при себе си Главния прокурор и председателя на ДАНС. Незаконно е, а е и очевидно защо премиерът го прави – за да упражнява плътен контрол върху дейността на ДАНС и Главна прокуратура. Борисов е превърнал тези ведомства в бухалки за саморазправа с неудобните опозиционери на властта му“, каза още президентът.

А относно Главния прокурор Иван Гешев: През последния месец той ходи в кабинета на премиера ежедневно. Въпросът е как така тези толкова бдителни по отношение на държавния глава служби (Главна прокуратура и ДАНС) проспаха водната криза, боклуците, престъпните обществени поръчки, срива на търговския регистър, хакерските атаки срещу НАП, националните лотарии… При положение, че имат присъствие в тези ресорни комисии“, каза още той.

„Защо господин Гешев вижда корупция навсякъде в държавата, само не и в Министерски съвет, където Борисов еднолично определя и харчи държавния бюджет когато и за каквото му хрумне, без каквито и да е регулации? Главния прокурор Иван Гешев демонстрира огромна амбиция да се пребори с корупцията, но някак не вижда очевадното – че главата на чудовището „Корупция“ е в Министерски съвет“, подчерта Радев.

„От Главна прокуратура очаквах не да изпълнява поръчките на изпълнителната власт за саморазправа с неудобните й опоненти, а да обърне внимание на лавината от сигнали от граждани и разследващи журналисти, които дават поводи за самосезиране“, завърши Радев. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...