Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандал! Борисов наредил ЛИЧНО да подслушават президента!

„Вече е ясно кой ме е подслушвал. СРС-тата в България ги реализира ДАНС. На кой е подчинена ДАНС?

Пряко и директно на министър-председателя. Знаел ли е Борисов, че подчинените му подслушват Президента и го правят в грубо нарушение на закона. Знаел е, това няма как да се направи без неговото одобрение.

С това подслушване Борисов е нарушил поне 5 закона. А ако все пак не е знаел, нещо което е трудно дори да си представим, това е още по-лошо. Би значело, че на премиерския пост имаме човек, който е неспособен да управлява тези важни служби. Проблемът не е толкова в бруталната атака срещу мен в качеството ми на държавен глава. Същинският проблем е в порочния начин, по който Бойко Борисов управлява държавата“.

Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти във връзка със СРС-скандала с подслушването на президента и шефа на ВВС.

„В ръководството, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна – всичко това пряко рефлектира върху правовата държава, и върху устоите на демокрацията, върху правата на обикновения български гражданин. Премиерът Борисов ще трябва да отговори на много въпроси. Първият и най-важен е за връзката му с Главния прокурор Гешев. Ясно е кой ме е подслушвал. СРС-тата в България ги реализира ДАНС. На кой е подчинена ДАНС? Пряко и директно на министър-председателя. Знаел ли е Борисов, че подчинените му подслушват Президента и го правят в грубо нарушение на закона? Знаел е, това няма как да се направи без неговото одобрение. С тия подслушвания Борисов е нарушил поне 5 закона“, каза Радев.

„Прокуратурата побърза да развее СРС-тата в публичното пространство в нарушение на закона. Очевидно е, че Гешев го направи, за да обслужи нечий интерес. Борисов е първия български премиер, който установи практиката всяка сряда да привиква при себе си Главния прокурор и председателя на ДАНС. Незаконно е, а е и очевидно защо премиерът го прави – за да упражнява плътен контрол върху дейността на ДАНС и Главна прокуратура. Борисов е превърнал тези ведомства в бухалки за саморазправа с неудобните опозиционери на властта му“, каза още президентът.

А относно Главния прокурор Иван Гешев: През последния месец той ходи в кабинета на премиера ежедневно. Въпросът е как така тези толкова бдителни по отношение на държавния глава служби (Главна прокуратура и ДАНС) проспаха водната криза, боклуците, престъпните обществени поръчки, срива на търговския регистър, хакерските атаки срещу НАП, националните лотарии… При положение, че имат присъствие в тези ресорни комисии“, каза още той.

„Защо господин Гешев вижда корупция навсякъде в държавата, само не и в Министерски съвет, където Борисов еднолично определя и харчи държавния бюджет когато и за каквото му хрумне, без каквито и да е регулации? Главния прокурор Иван Гешев демонстрира огромна амбиция да се пребори с корупцията, но някак не вижда очевадното – че главата на чудовището „Корупция“ е в Министерски съвет“, подчерта Радев.

„От Главна прокуратура очаквах не да изпълнява поръчките на изпълнителната власт за саморазправа с неудобните й опоненти, а да обърне внимание на лавината от сигнали от граждани и разследващи журналисти, които дават поводи за самосезиране“, завърши Радев. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!