Следвайте "Буднаера" в Телеграм

'Това не е кражба. Правителството разрушава дома ви.'

"Без да известят собственика, разбиха вратите, изчупиха прозорците, и изнесоха покъщнината ни навън.", се оплака пред репортер на Epoch Times съпругата на Шен Сианли (Shen Xianlin), чийто дом бе съборен без предупреждение.

Местният комунистически режим изпраща група работници да разрушат къщата на Шен Сианли от село Жиянкън (Jiangcun), окръг Ханджоу (Hangzhou), провинция Джежиянг (Zhejiang), Китай.  

Разрушаване домовете на хората от китайския комунистически режим, заради печалбата от търговци с недвижими имущества. (Epoch Times)

Когато семейството докладва за станалото в полицията, от там отговарят, че това е извън тяхната юрисдикция.

"Правителството не се отнася с нас като с човешки същества. Разрушиха домовете ни без предварително уведомяване. Не можем да говорим с тях. Полицията ни казва: 'Това не е кражба. Правителството разрушава дома ви.'. Не получаваме никакво обезщетение. Принудиха ни да се местим без да сме се споразумявали нищо. Няма на кого да се оплачем.".

Преживяното от семейството на Шен е част от многолюдната драма за релокация на населението от района на Националния парк Сиси (Xixi), която започва през 2004 г..  

Поминъкът на около 2 000 фермери е засегнат. Управлението на град Ханджоу не уведомява никой от селяните преди да започне разрушителните операции.

Сиси е област от около 10 квадратни километра, намираща се на запад от Ханджоу и на 5 километра разстояние от Западно езеро. Околната му среда е добра и пейзажът е много красив. Има значително количество овощни градини, както и обработваеми земи и естествена природа.

Сливовите и други плодни дървета там са от стотици години. Те са създадени и отглеждани в продължение на поколения. Сега правителството отчуждава земята и я продава на търговците на недвижими имоти на високи цени.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!