Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Въпреки че повечето не искат еврото, България ще продължи пътя си към единната валута

big_1147c

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Въпреки кампанията срещу приемането на еврото България ще продължи по план, за да влезе в чакалнята на Еврозоната, ЕРМ II, а впоследствие – и в самата Еврозона.

Това зяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в Страсбург след разговор с изпълнителния зам.-председател на Европейската комисия по въпросите за икономиката и Еврозоната Валдис Домбровскис.

„С г-н Домбровскис обсъдихме критиките към еврото, различните конспирации, които съпровождат приемането на общата европейска валута. Те са сходни във всички държави, но примерът с Латвия, Литва, Естония, Словакия, Словения, които вече минаха по нашия път, показва, че влизането само помага на икономиката“, добави Майдел.

В разговора си с комисаря Домбровскис тя е поискала още веднъж гаранции, че курсът лев-евро не е застрашен и спестяванията на гражданите няма да пострадат.

„Българите могат да са спокойни за спестяванията си и за финансовата стабилност в страната, още повече, че банковият и финансовият сектор влизат под наблюдението на ЕЦБ с приемането на еврото. А практическите ползи като по-ниски лихви, по-прозрачно формиране на паричната политика, предвидимост на бизнес средата и възможност за използване на финансова помощ от другите страни в случай на криза са очевидни“, коментира Майдел, която работи в комисията по икономически и парични въпроси на Европарламента.

Оф нюз

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!