Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СБОГОМ НА КОРОНАВИРУСА 2019-nCoVV, ЗДРАВЕЙ НА COVID 2019

Image may contain: sky, grass, tree, plant, cloud and outdoor

Grigor Lilov

От форума на Световната здравна организация (СЗО)
СБОГОМ НА КОРОНАВИРУСА 2019-nCoVV,
ЗДРАВЕЙ НА COVID 2019
**** Обявиха заболяването за обществен враг № 1 на човечеството
.
"COVID 2019" e новото название, което даде Световната здравна организация на причинителя на епидемията, който досега назоваваха "Коранавирус 2019-nCoV".
.
_____________________________
- Светът трябва да се събуди и да счита този вирус за обществен враг номер едно!
Изявлението е на шефа на СЗО Тедрос Аханом Гебрейес.
_____________________________
.
Освен това беше отчетено, че заболяването създава политически, социални и икономически катаклизми, по-лоши от всякакви терористични атаки.
.
.
СЗО си призна, че лекарите и организацията са недооценили опасността от това заболяване. Нищо изненадващо - СЗО като структура на ООН е негова производна, т.е. по-скоро е политически и дипломатически, отколкото здравен инструмент.

"Всички говорят за социални медии. Всички говорят за запазване на спокойствие и запазване на населението си спокойно. - заяви Майк Райън, изпълнителен директор на Световната Програма за здравни грижи и призова - "Нека бъдем по-внимателни при оповестяването на разни новини"!
(във връзка с оценки, че епидемията може да обхване 60% от световното население)

Шефът на СЗО обеща поява на евентуална ваксина в срок до 18 месеца. Личното ми мнение: успокоява обществеността.

Смъртността засега е посочена на 19% от приключилите случаи на заболяването, а от оповестените заболели 82% са в тежко и критично състояние.
.
Практически всички болни (над 90%) се нуждаят от кислородна интервенция и др. по-специални мерки, над една четвърт - от поддръжка на живота чрез специализирана апаратура. При такива изисквания няма здравна система в света, която да се справи с тази масова епидемия освен природни фактори и получаване на естествен имунитет.
.
Китайските власти официално обявиха, че са изолирани всички градски райони и квартали в двата блокирани изцяло мегаполиси и на жителите се разрешава вече не по 2 пъти, а по 1 път седмично напускане на домовете за взимане на храна.

Внимателно се отбягваше деликатната тема за броя на регистрираните случаи на заболели и броя на поставените под карантина - не само в Китай, но и по света.

Ще отбележа, че освен от политическия натиск да не избухне паника и да не се попречи на бизнеса, тези числа зависят от маса др. фактори:
- разполагаемостта с тестове;
- разполагаемостта с болници, в които да се взимат пробите и тяхната натовареност;
- разполагаемостта със специализиран транспорт за пробите;
- разполагаемостта със специализирани лаборатории и обучени специалисти
и т.н.
.
Няколко държави спряха полетите на техните авиокомпании и до Хонконг и започнаха да отказват прием на идващи оттам или да ги подлагат на карантина.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.facebook.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!