Герой! Едмонд Назарян грабна златото, стигна до върха в Европа

phpq9jqv0_800x_

Синът на легендарния борец Армен Назарян – Едмонд е европейски шампион! Младият ни талант спечели финала до 55 килограма на шампионата в Рим, след като победи със 7:3 точки Виталий Кабалоев.

След победата младият талант отбеляза успеха със задно салто, запазена марка на неговия именит баща. Интересното е, че синът вече надмина татко си. Едва на 18 години Едмонд спечели първия си медал от голямо първенство при мъжете. Докато Армен прави това на 19 на Световното в Стокхолм ’93 – сребро.

Иначе в срещата Кабалоев първи получи предупреждение за пасивност и Назарян поведе с 1:0 и възможността да обработва противника си от партер. Руснакът тръгна да става предварително два пъти и бе наказан с още 2 точки в актива на Едмонд. От партер той зрелищно прехвърли опонента си за още 2 точки и увеличаване на аванса до 5:0.

Кабалоев стигна до първата си точка чрез изтласкване извън очертанията на кръга и дебютната част свърши при резултат 5:1. 25 секунди преди края руснакът успя да повали по корем Назарян и намали изоставането си с 5:3, a после съдиите не уважиха видео обжалване на руския щаб, които се надяваха да издействат наказание за българина за излизане от тепиха. В крайна сметка Едмонд го изтласка извън очертанията и с общ резултат 7:3 се поздрави с успеха.

Друг наш представител – Даниел Александров стигна първи финал в кариерата си на голямо първенство. Националът постигна 3 победи в неолимпийската категория до 82 кг, като на полуфиналите срази със 7:3 германеца Ханес Вагнер.

До момента Александров има 3 бронзови медала от първенства на континента, като последното е от преди 2 г. В началото на тази година Александров стана за първи път баща и това сякаш допълнително му даде сили да даде най-доброто от себе си в Рим.

Така утре за титлата асът ни ще спори с азера Рафиг Хусеинов, световен вицешампион от 2019-а. Кирил Милов пък този път не успя да стигне до голям финал. При 97-килограмовите националът падна от най-титулувания в категорията Артур Алексанян (Армения) с 0:9 във втората среща. Съперникът му обаче стигна финал и асът ни ще се бори в репешажите за бронза. Там негов съперник ще бъде турчинът Селк Илдем.

На репешажите утре продължават също Августин Спасов (60) срещу азера Мурад Базаров, както и Дейвид Димитров (67) срещу Дониор Исламов (Молдова).

Офнюз

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...