Нов скандал! Прожектират на ученици от II клас филм, в който дете се самоубива, родителите в шок

Нов скандал в образованието!

 

Филм срещу насилието в клас шокира родители. Една от сцените предполага, че тормозено дете слага край на живота си, предава бТВ.

Видеото е излъчено в столично училище. От там обясниха, че са получили писмо от Регионалното управление на образованието преди няколко дни. В него се казва, че филмът е подходящ за излъчване в училищна среда.

Новият скандал избухва само ден след като стана ясно, че пернишка фондация е водела обучение по сексуално възпитание сред четвъртокласници в пернишко училище. Както стана ясно, децата са били карани да рисуват полови органи.

Филмът „Внукът на човекоядката“ е излъчен вчера във втори клас. По молба на родителите, тяхната самоличност е скрита. Бащата разказва, че детето му се е прибрало разстроено.

„Със сълзи на очите разказа една покъртителна история, на която са станали свидетели в час. Самоубийството на едно дете, което е показано образно във филма. Каза ми: „Има и други начини, може с ножица и с вените“, възмути се бащата.

От училището отказаха коментар, изпратиха писмената си позиция по случая: Съгласно писмо от РУО, филмът е одобрен от тях и Столичната община за излъчване в училищна среда.

От Столичната община заявиха, че не са го финансирали. Филмът е дипломна работа на Десислава Николова-Беседин от Нов български университет и е финансиран от нея. Късометражен е и не е категоризиран за възраст. Но има адаптирана версия за малки ученици.

„Ако проявяват интерес към него, да се обърнат към мен, за да им го пратя във формат, подходящ за излъчване пред учениците. Никой не ме е търсил“, обясни Десислава Николова-Беседин, режисьор на „Внукът на човекоядката“.

От Регионалното управление на образованието твърдят, че не са препоръчали филма на училищата, а само са уведомили за съществуването му. Според директора на управлението, детето във филма не слага край на живота си, а само спира да ходи на училище.

В 125-то СУ също са получили писмото от Регионалното управление на образованието. Не са разбрали, че има адаптирана версия, но са решили да не го показват на учениците. Преценили, че филмът няма да намали насилието в училище. Напротив, може да даде идеи за това какво може още да се направи.

Според психолозите е важно с децата да се обсъждат последствията от поведението им, но показването на насилие крие рискове.

От утре започва проверка по случая.

На този етап не може да се каже до колко ученици е достигнал филмът, защото училищата нямат задължение да се отчитат за това.

Нов скандал! Прожектират на деца от II клас в София филм срещу насилието, родителите в шок

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...