Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прокуратурата смело прегазва закона с дълбоката увереност, че прокурор и ГЕРБав виновни няма

Майтапът настрани! Цялата държава последните седмици се забавлява със зрелищата, сътворявани от Човека с каскета.

И дотолкова се смеем или възмущаваме на гледката, че забравяме нещо много важно: Правосъдието е сериозна работа!

Цялата правосъдна система е поставена в риск от изчезване. Не съдебната, правосъдната! Започвайки от фабриката за закони, и стигайки до това как последният служител в малка селска община прилага този закон.

Винаги съм казвала, че законът се вмирисва откъм законодателя! Погледнете народните представители в момента. Повечето изглеждат като хора, на които бихте се усъмнили да поверите дори да ви нахранят котката. Камо ли със закони да определят живота ви. Но точно това се случва. Кьорави ментално и сакатиморално сътворяват недомислици, от които хаосът тържествува на територията. Давам пример с онзи ден: В Закона за туризма се приеха промени, че при краткосрочно отдаване на апартаменти под наем, се иска писменото съгласие на повече от половината съседи! Мисъл, та дрънка!

Защо например не се иска съгласие на съседите при дългосрочното наемане? Или при прехвърляне на собствеността? Явно не съм на висотата на законодателните водовъртежи. За мен законът преди всичко трябва да е насочен практически и да решава, а не да усложнява обществените отношения. А закон, променян повече от три пъти, направо да се отменя и да се прави нов, по-читав.

Започвайки от законодателното безобразие, продължаваме нататък към практическото безобразие по прилагането на закона. Около 90 % от българите не знаят законите, като дори тези, които ги знаят, им писва да следят промените по две на седмица за всеки закон. В резултат адвокати и съдии са претрупани с дела защо някой си е отрязал клоните на личната липа, която си е посадил в двора и които клони му влизат в стаята. И се хвърля правен труд за целия китайски народ по нещо безумно.

Виждаме, че и самата прокуратура смело прегазва закона с дълбоката увереност, че прокурор и гербав виновни няма. Вместо спазване на закона, има спазване на основните пропагандни методи на хер Г. Вместо осъдени по затворите, се нагледахме на арестувани по улицата и на медийни изяви по няколко пъти на ден на главния прокурор. Направо ми прилича едно време на селския мегдан как глашатай с барабан обявява, че ще се появи юнак и ще натръшка ламята и сите селяни да се съберат да видят чудото!

В администрациите е тотал щета. Дори в големите общини се назначават наши хора, които не на две магарета, ами и на едно слама не могат да дадат и си уплътняват работното врем с пасианси, дъвчене на дъвка и отвратени погледи към смелите граждани, които са рискували да се домогнат до услугите им. Скоро ми се случи в една не много малка община служител на ГРАО да не е чувал за основна наредба за издаване на удостоверения за наследници и други документи. С десетгодишен стаж в общината! Направо не ми повярва, като я цитирах! И така е навсякъде. Доскоро в родната ми община на граждански договор се вихреше една юристка срещу няколко хиляди на месец, която твърдеше, че служебните кабинети в общината са лични.

Затова – да започваме да метем. Както казва полковник Дрангов – отгоре надолу с голямата метла. Докато остане само чистото!

Защото законите не са като бидоните. Не слагате кисело зеле за зимата, а уреждате живота на цял един народ!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

75% от ръководителите на дясно-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!