Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„В китайския комунистически режим не е останала култура”

Жин Джонг, главен редактор на хонконгското списание Open Magazine (Epoch Times)

"Китайската комунистическа партия е отговорна за тоталното разрушаване на цялостната традиционна китайска култура през последните 60 години. Извършването на такива злини въвлече огромно количество хора и средства, за да се разпространи идеологията на ККП за класовата борба и омраза… Това бе едно широкомащабно промиване на мозъци."

Главният редактор на хонконгското списание Open Magazine - Жин Джонг (Jin Zhong) изрази своето становище относно публикувана наскоро от китайския режим статия, опетняваща независимата китайска телевизия NTDTV и нейния пръв Световен конкурс за китайски танцьори, който ще се проведе в Ню Йорк в периода 20-27 май 2007 г..

Статията цитира официален служител, който призовава китайски танцьор да саботира и възпрепятства конкурса на NTDTV. Г-н Жин Джонг сподели пред Epoch Times, че това не е нищо ново, тъй като става дума за всеизвестното постоянство на китайската комунистическа партия (ККП) в нейните усилия за контрол и подтисничество.

NTDTV (New Tang Dynasty Television / Телевизия Нова Династия Танг) е базирана в Ню Йорк китайска телевизия, която като независима е извън обсега на контрол на китайския комунистически режим. Освен с излъчването на директни и нецензурирани репортажи и програми от и за Китай, NTDTV е известна със своето ежегодно културно шоу, наречено Спектакъл за Китайската Нова Година. През 2007 г. Спектакълът е изнесъл над 90 концерта в десетки градове на 4 континента.

Според главният редактор на Open Magazine, успехът на Спектакъла на NTDTV е добре известен на международната общественост. Публиката на Запад, както и на Изток, е била дълбоко затрогната от забележителните представления на Спектакъла тази година. Културните и художествени мероприятия, организирани от NTDTV - като Спектакъла и Световния конкурс за китайски танцьори - представляват задълбочено и от значимост съживяване на автентичната китайска култура. Разпространението на китайската традиционната култура от NTDTV се превръща в един нов Ренесанс на Китай на световната сцена, каза Жин Джонг.

Китайският режим експортира своята 60-годишна партийна култура, обличайки я в лицемерие, лъжи, безнравственост и насилие. Подобни пропагандни представления са обречени на провал, когато се поставят до автентичната китайска култура, представяна от NTDTV. Така се роди отчаяната кампания на комунистическия режим срещу NTDTV, сподели г-н Жин и продължи:

"При непрекъснатите и впечатляващи успехи на шоутата на NTDTV, най-доброто, с което комунистическият режим може да излезе, е припяване на същата стара песен и опити да заблуди хората с прозрачната си пропаганда. Това бе същата тази тактика, която бившият лидер на режима Джиянг Земин (Jiang Zemin) използва при иницииране на кампанията за преследване на Фалун Гонг (медитативна практика, бел. ред.). В този случай сега ККП се опитва да сплаши и притисне кръговете от творци на художественото изкуство." .   

Жин Джонг гледал лично Спектакъла тази година в Ню Йорк и сподели следното:

,,Шоуто бе блестящо и успешно. Видях, че и китайци и западняци го харесаха. Те бяха дълбоко затрогнати. Шоуто носи духа на правдивост, състрадание и красота. То въплъщава всичко, което е добро и справедливо, наблягайки на нравствеността в традиционната китайска култура и излагайки истината, че ‘доброто се възнаграждава, а злото се наказва’. Шоуто възстановява ортодоксалната китайска култура и показаните в него чисти, възвишени и красиви елементи облагородяват хората. Те пречистват душата на зрителя и извисяват човешката нравственост.". 

"Китайската комунистическа партия е отговорна за тоталното разрушаване на цялостната традиционна китайска култура през последните 60 години. Извършването на такива злини въвлече огромно количество хора и средства, за да се разпространи идеологията на ККП за класовата борба и омраза… Това бе едно широкомащабно промиване на мозъци. То отрови много млади хора, за да положи основите на Културната революция.", каза Жин.  

"По време на ужасяващата и безпрецедентна Културна революция бяха разбити безброй семейства, а голям брой хора измряха от неестествена смърт. Хората бяха преследвани брутално, от интелектуалци до обикновени граждани. Много тийнейджъри служеха в Червената гвардия по това време. Именно те станаха яростните главорези на комунистическия режим. Това е типичен пример за начинът, по който културата на комунистическата партия отрови китайските граждани, а примери като тези има безброй. Днес, т.нар. художествени представления, плод на културата на комунистическата партия, са пропити с нейната идеология на омраза, насилие, безнравственост и вулгарно забавление.", каза Жин.    

В заключение Жин Джонг отбеляза, че вярва в успеха на Световния конкурс за китайски танцьори, и че този успех ще постави началото на нова тенденция в пресъздаването и възприемането на китайските класически танци на международната сцена. Той завърши с думите:

"Днес атаките на режима са все по-истерични и по-немощни. Невъзможно е за него да постигне целта си на саботиране на NTDTV. Това е израз на провала на културата на ККП. Всички, които гледат Спектакъла и конкурса за танцьори, ще могат да направят разлика между доброто и злото, между правилното и грешното, когато се срещнат с реалността.".

Xin Fei, Epoch Times

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!