Къде комунизмът продължава да взема жертви?

ден за почит към жертвите на комунизма България

Преследването на Фалун Дафа: най-голямата група хора в света, подложени на системни репресии през последните 20 години.

4316 са официално потвърдените смъртни случаи на симпатизанти на Фалун Дафа в ръцете на китайската комунистическа партия. Истинският им брой обаче вероятно е в пъти по-голям.

Симпатизанти на Фалун Дафа са болшинството от 1,5 милиона затворници на съвестта, предполагаемо убити с цел изземане на органи в държавни китайски болници в периода 2000-2016 г., разкри докладът "Кървава реколта/Клането: Актуализация" (2016 г.).

Международен трибунал в Лондон през юни 2019 г. потвърди, че в Китай убиват последователи на Фалун Дафа с цел да продават органите им на заможни пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото, с принципи Истинност, Доброта, Търпение, и пет медитативни упражнения. Разпространява се доброволно и безплатно, няма йерархия и членски списъци.

Фалун Дафа влиза в полезрението на компартията в Китай, след като през 90-те години на 20-и век привлича внушителните 6-8 процента от китайското население (70-100 милиона души).

Още повече, присъщите за традиционната китайска култура принципи на Фалун Дафа - Истинност, Доброта, Търпение - са в идеологически разрез с атеистичния комунистически режим.

Китайската компартия прокарва преследването и зад граница, чрез своите дипломатически представителства, медии и компании. Натискът върху местни правителства да не подкрепят Фалун Дафа е особено силен в (бивши) комунистически държави, включително България.

Усилията за спиране на преследването продължават и днес в над 100 държави, където Фалун Дафа е популярна.

След като опознават Фалун Дафа и виждат антихуманния характер на комунизма, все повече хора, организации и правителства осъждат преследването и подкрепят духовната практика и нейните последователи.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/n

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...