Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Къде комунизмът продължава да взема жертви?

ден за почит към жертвите на комунизма България

Преследването на Фалун Дафа: най-голямата група хора в света, подложени на системни репресии през последните 20 години.

4316 са официално потвърдените смъртни случаи на симпатизанти на Фалун Дафа в ръцете на китайската комунистическа партия. Истинският им брой обаче вероятно е в пъти по-голям.

Симпатизанти на Фалун Дафа са болшинството от 1,5 милиона затворници на съвестта, предполагаемо убити с цел изземане на органи в държавни китайски болници в периода 2000-2016 г., разкри докладът "Кървава реколта/Клането: Актуализация" (2016 г.).

Международен трибунал в Лондон през юни 2019 г. потвърди, че в Китай убиват последователи на Фалун Дафа с цел да продават органите им на заможни пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото, с принципи Истинност, Доброта, Търпение, и пет медитативни упражнения. Разпространява се доброволно и безплатно, няма йерархия и членски списъци.

Фалун Дафа влиза в полезрението на компартията в Китай, след като през 90-те години на 20-и век привлича внушителните 6-8 процента от китайското население (70-100 милиона души).

Още повече, присъщите за традиционната китайска култура принципи на Фалун Дафа - Истинност, Доброта, Търпение - са в идеологически разрез с атеистичния комунистически режим.

Китайската компартия прокарва преследването и зад граница, чрез своите дипломатически представителства, медии и компании. Натискът върху местни правителства да не подкрепят Фалун Дафа е особено силен в (бивши) комунистически държави, включително България.

Усилията за спиране на преследването продължават и днес в над 100 държави, където Фалун Дафа е популярна.

След като опознават Фалун Дафа и виждат антихуманния характер на комунизма, все повече хора, организации и правителства осъждат преследването и подкрепят духовната практика и нейните последователи.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!