Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Червен социолог плаши, че пропрезидентска партия ще помете елита

Кольо Колев

Кольо Колев

Ако се появи пропрезидентска партия, е възможно тя да помете политическия пейзаж. Това каза за „Фокус“ директорът на социологическата агенция „Медиана“ Кольо Колев за свалянето на политическото доверие на правителството от страната на президента и реакциите след това. 

С изказването си президента се позиционира по отношение на властта и определи разграничителните линии между себе си и управляващите, смята червеният социолог. 

Според Колев ГЕРБ не задейства процедура по импийчмънт, за да не героизира президента и за да не срине авторитета си. Освен това управляващите няма да допуснат обединение на опозициите – лявата и дясната. Необходима е нова политическа формация, вън от лявото и дясното, която да успее да осъществи обединението на опозициите, каза още той.

„Не само има място, а има огромна ниша за това. Видно е, независимо от растящото недоверие, скепсис и отвращение от управлението на ГЕРБ, основната опозиционна партия не може да се заяви като ясна алтернатива. Очевидно обществото търси нещо различно. Това е огромната ниша, която съществува и скоро ще бъде запълнена. Възможни са предсрочни избори, на които да наблюдаваме повече от една алтернативни политически формации“, каза той.

Според Кольо Колев е възможна появата на нови политически субекти, които да променят политическия пейзаж и развитието на България в следващите години.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!