Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„ККП е твърде корумпирана, там няма надежда”

Адвокатката Тери Марш (Terri Marsh) предупреждава намиращата се под контрола на държавата централна китайска телевизия (CCTV). Привеждайки примери от историята, доктор Марш заяви, че въвлечените в комунистическа пропаганда журналисти трябва да бъдат изправени пред съда и наказани, каквито са случаите с пропагандисти, чиито действия доведоха до геноцида или етническите чистки в Германия, Югославия и Руанда. (Changlei Xiong/Epoch Times)

Gary Feuerberg и Terri Wu, Epoch Times- Washington D.C.

„Неотдавна бях в провинциите Хебей, Гуанкси и други провинции на Китай. Там действително съществува тайно движение за напускане на китайската комунистическа партия (ККП). Много мои приятели от Китай ме питаха да им помогна. Те не искаха други подаръци, освен „9-те коментара. ККП се страхува много от „9-те коментара.”

ВАШИНГТОН - В столицата на САЩ се проведе митинг в подкрепа на 21 милиона души, напуснали комунистическата партия на Китай и свързаните с нея организации. Мероприятието бе организирано от Международния център за отказване от ККП.

„Коренът на ККП е вече изскубнат, какво още чакате?” – апелираше доктор Дайонг Ли, един от учредителите и говорител на Центъра, обявявайки темата на митинга.

Краят на комунистическото управление в Китай е неизбежен и близък, се каза на митинга. Участниците споделиха своя опит, който свидетелстваше, че от властта която ККП някога е упражнявала над своя народ, вече почти нищо не е останало.

„Дърво, лишено от корени, може да падне или загине всяка минута - такова е истинското положение на ККП” - каза доктор Ли. Според него, все повече китайски военнослужещи се присъединяват към вълната на оттеглящи се от ККП. Той призова още повече войници от народноосвободителната армия да излязат от компартията.

Предупреждение към китайските държавни средства за масова информация

„Когато дойде краят на управлението на ККП, комунистическите чиновници, взели участие във всякакъв вид репресии в Китай, трябва да получат сурово наказание, включително смъртно” - смята адвокатката д-р Тери Марш, изпълнителен директор на правозащитен фонд.

Марш твърди, че неотдавна няколко последователи на медитативната практика Фалун Гонг подали искове против централната китайска телевизия (CCTV, официалната телевизия на ККП) по обвинения „в изтезания, геноцид и престъпления против човечеството”.

Тя обясни, че „CCTV е създала ефективна мрежа от лъжи за Фалун Гонг, която подстрекава и поощрява обществото, полицията и другите служби за безопасност в Китай, да подлагат неговите последователи на незаконни арести, разпити и мъчения, а също така и на идеологическа обработка в жестока форма. Всичките тези репресии се провеждат с една-единствена цел – да се заставят практикуващите Фалун Гонг да се откажат от практиката си, в резултат на което много от тях са загинали по затворите”.

Марш спомена също така за практиката на комунистическите чиновници да принуждават психично болни да извършват безсрамни престъпления, представяйки се за последователи на  Фалун Гонг, с което да се насади разбирането, че неразкритите убийства са също извършени от последователи на Фалун Гонг.

Д-р Тери Марш направи паралел между китайската комунистическа пропаганда и други режими, използвали пропагандата за същите цели.

”Тактиката, която прилага CCTV в своите репортажи и предавания е подобна на тази, използвана в Нацистка Германия по време на Втората световна война и в Руанда по време на геноцида над народа Тутси, извършен от народа Хуту, а също така и при етническите чистки в Югославия от режима на Слободан Милошевич. Във всичките тези зверства пропагандата действа като неотменна част на механизма, без което масовите убийства и жестокото физическо насилие не можеха да се случат.” - каза тя.

Адвокат Марш предупреди CCTV, че наказанието за подобни престъпления е винаги или доживотен затвор или смърт чрез обесване, както бе по време на Нюрнбергския процес и на международния трибунал за Руанда и Югославия.

„Докато журналистите от Руанда бяха осъдени на продължителни срокове затвор заради тяхната роля в подстрекателство към етнически чистки,  нацисткият пропагандист Юлиус Штрайхер, който използва против евреите почти същите изрази, като тези на китайската пропаганда против Фалун Гонг, бе осъден на смърт чрез обесване” - каза доктор Марш.

По нейните думи, когато комунизмът в Китай претърпи крах, оправдания от рода „аз само изпълнявах заповед” и думи като „те са добросърдечни хора, любящи родители и усърдни работници”, няма да помогнат.

Надписи на стената

края на януари т.г. китаец от североизточната част на страната изпрати на Epoch Times снимки на плакати, които се появили на обществени места в Китайската Народна Република (КНР) и гласели: „Небето елиминира ККП”. Пророчества от този род, отнасящи се до ККП, имат особено важно значение в Китай, тъй като там се счита, че раждането и гибелта на династиите става с волята на Небето.

Напускането на ККП се засилва

За последните три месеца количеството на напусналите ККП се повишава. От миналия декември, цифрата на ежемесечно отказалите се от ККП надвишава един милион. Количеството на хората, които напускат ежедневно партията се покачи от 20 000 на 30 000, а след това от 30 000 на 40 000 души. Досега над 21 милиона китайци са обявили своето отказване от комунистическата партия и нейните дъщерни организации.

През месец март 2007 г., по време на митинг в Лос Анжелис, млад човек от Китай, Джанг Фенчун, обяви открито своята оставка от ККП, както и това, че се присъединява към една от демократичните партии. В Китай той работил в местна правителствена организация. Джанг каза, че е постъпил в ККП на 20-годишна възраст и е бил неин обещаващ член. По-късно емигрирал в САЩ. Обяснявайки защо е изоставил ККП, Чжан каза: „ККП е твърде корумпирана, там няма надежда”.

През февруари 2007 г., по време на китайската Нова година, предаване за „9 коментара за комунистическата партия” и за напускането на ККП подмени за един час редовното излъчване на местната телевизия в района Шанграо, провинция Джиянгси. Жителите на много села получиха книгата „9 коментара за КП” под формата на подарък за Новата Година по Лунния календар.

По време на публичен митинг през февруари, демократичният активист от Хонконг Сун Бин каза: „Неотдавна бях в провинциите Хебей, Гуанкси и други провинции на Китай. Там действително съществува тайно движение за напускане на ККП. Много мои приятели от Китай ме питаха да им помогна. Те не искаха други подаръци, освен „9-те коментара”. ККП се страхува много от „9-те коментара”. ”.

Много туристи от КНР правят своите заявления за отказ от ККП при посещение на туристически обекти в Хонконг, както и на други части от югоизточна Азия. Понякога цели автобуси с китайски туристи се отказват от комунистическата партия.

Неотдавна интелектуалци от Китай, включително и заместник-ректорът на Университета Ренмин в Пекин - Шие Тао - развиха и представиха теории, които открито отричат комунизма и призовават към развиване на многопартийна система и демократично бъдеще на Китай.  

Превод от руски език: Ангел Грънчаров - Елтимир

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!