Ужас на Острова! Великобритания на лов за заразен с коронавирус! Русия постави под карантина генералния консул на Китай

Властите във Великобратания изпаднаха в ужас, след като се наложи да мобилизират всички възможни средства и сили за залавянето на носител на коронавирус. Бизнесмен на средна възраст - Боб Сейнор, е бил заразен по време на на конференция в Сингапур. Той е пътувал с полет на "Изи Джет" и е кацнал на "Гетуик" в Лондон. Граничните власти на летището се опасяват, че въпросният е контактувал поне със 7 човека, които могат разнесат заразата.

Бизнесменът не е бил наясно, че е жертва на коронавируса и отседнал в хотел "Гранд Хаят" по време на конференцията, организирана от британската газова компания "Servomex".

Преди това, опасният пътешественик е обикалял из Великобритания, Испания и Франция. В момента тече неистово търсене на стотиците, с които е имал контакти през този период и местата, които е посетил.

КОРОНАВИРУС 2019nCoV

До момента повече от 900 души са починали, а 37 000 са се заразили от огнището на заразата в китайския град Ухан.

Днес беше обявено, че във Великобритания вече има осем потвърдени случая на коронавирус, след като още четирима души са дали положителен тест за болестта в Англия. Сега има опасения, че мистериозната зараза може да се разпространи сред 183 пътници и шестимата от екипажа при пълния полет на "Изи Джет" от Женева за летище "Гетуик" на 28 януари.

Оттук той отлетял за Франция, където по невнимание пипнал вируса, а в този период отседнал четири нощи в ски хижа в местен ски курорт. Оказа се, че Боб Сейнор е заразен заедно с 9-годишния си син.

Петима британци, които били в хижата с него, били диагностицирани през уикенда с коронавирус.

Счита се, че семейството му живее в селото само три месеца след преместването си от Хоув, Западен Съсекс.

Коронавирусните страхове сега са засилени в Хоув - включително ученик от Академията на Общността в Портслейд, който се лекува в самоизолация, след като влязъл контакт с разпространителя. Петима служители в "The Grenadier Pub" в Хоув също са в самоизолация в дома си, след като Боб Сейнор ги посетил миналата събота.

Кели Фрикър написа в социалните мрежи: "Бившият ми партньор, синът ми и племенникът, всички пият там, а племенникът ми е готвачът и те дори не са чували за това".

Британски мъж също беше поставен под карантина в болница в Майорка, след като дал положителни резултати, а испанските власти потвърдиха, че случаят отново е свързан с френската хижа за ски. Съпругата на г-н Сайнор - Катриона, е напуснала Франция до началото на разследването и е под наблюдение в болница във Великобритания. Не е ясно дали тя е четвъртият случай, диагностициран във Великобритания.

Ужасени от опасността, френските власти затвориха основното училище с 95 ученици, което посещава деветгодишният син на Сейнор, а школото с 200 ученици в близкия Сен Жерве, което посещавал за един ден миналата седмица, също е затворено.

Етиен Жак - кметът на Льо Контамин-Монжоа, заяви, че хижата вече е дезинфекцирана.

Всички от екипажа, който е работил по време на полета, са били посъветвани да се наблюдават в продължение на 14 дни след полета. 

КОРОНАВИРУС 2019nCoV

Русия постави под карантина генералния консул на Китай

Цуи Шаочун

Цуи Шаочун

Руските власти в Екатеринбург са поставили под карантина новопристигнал китайски дипломат като предпазна мярка срещу разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

На генералния консул Цуи Шаочун, пристигнал в град Екатеринбург в четвъртък, за да заеме поста, е казано да не излиза навън две седмици, според Александър Харлов от руското външно министерство, цитиран от Интерфакс.

Русия засега не е получила щама на новия коронавирус, съобщи директорът на федералната служба за защита на потребителите (Роспотребнадзор) Анна Попова.

"Към днешна дата подобно споразумение (за предаване на щама) не е постигнато", заяви тя пред журналисти.

Според заместник-министъра на здравеопазването Сергей Краевой фактът, че Русия не разполага с щама, не ѝ позволява да създаде противовирусна ваксина. По думите му засега опитите да се получи щам от заразени пациенти не се увенчават с успех, припомня ТАСС, цитирана от БТА. 

КОРОНАВИРУС 2019nCoV

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

https://faktor.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...