Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ужас на Острова! Великобритания на лов за заразен с коронавирус! Русия постави под карантина генералния консул на Китай

Властите във Великобратания изпаднаха в ужас, след като се наложи да мобилизират всички възможни средства и сили за залавянето на носител на коронавирус. Бизнесмен на средна възраст - Боб Сейнор, е бил заразен по време на на конференция в Сингапур. Той е пътувал с полет на "Изи Джет" и е кацнал на "Гетуик" в Лондон. Граничните власти на летището се опасяват, че въпросният е контактувал поне със 7 човека, които могат разнесат заразата.

Бизнесменът не е бил наясно, че е жертва на коронавируса и отседнал в хотел "Гранд Хаят" по време на конференцията, организирана от британската газова компания "Servomex".

Преди това, опасният пътешественик е обикалял из Великобритания, Испания и Франция. В момента тече неистово търсене на стотиците, с които е имал контакти през този период и местата, които е посетил.

КОРОНАВИРУС 2019nCoV

До момента повече от 900 души са починали, а 37 000 са се заразили от огнището на заразата в китайския град Ухан.

Днес беше обявено, че във Великобритания вече има осем потвърдени случая на коронавирус, след като още четирима души са дали положителен тест за болестта в Англия. Сега има опасения, че мистериозната зараза може да се разпространи сред 183 пътници и шестимата от екипажа при пълния полет на "Изи Джет" от Женева за летище "Гетуик" на 28 януари.

Оттук той отлетял за Франция, където по невнимание пипнал вируса, а в този период отседнал четири нощи в ски хижа в местен ски курорт. Оказа се, че Боб Сейнор е заразен заедно с 9-годишния си син.

Петима британци, които били в хижата с него, били диагностицирани през уикенда с коронавирус.

Счита се, че семейството му живее в селото само три месеца след преместването си от Хоув, Западен Съсекс.

Коронавирусните страхове сега са засилени в Хоув - включително ученик от Академията на Общността в Портслейд, който се лекува в самоизолация, след като влязъл контакт с разпространителя. Петима служители в "The Grenadier Pub" в Хоув също са в самоизолация в дома си, след като Боб Сейнор ги посетил миналата събота.

Кели Фрикър написа в социалните мрежи: "Бившият ми партньор, синът ми и племенникът, всички пият там, а племенникът ми е готвачът и те дори не са чували за това".

Британски мъж също беше поставен под карантина в болница в Майорка, след като дал положителни резултати, а испанските власти потвърдиха, че случаят отново е свързан с френската хижа за ски. Съпругата на г-н Сайнор - Катриона, е напуснала Франция до началото на разследването и е под наблюдение в болница във Великобритания. Не е ясно дали тя е четвъртият случай, диагностициран във Великобритания.

Ужасени от опасността, френските власти затвориха основното училище с 95 ученици, което посещава деветгодишният син на Сейнор, а школото с 200 ученици в близкия Сен Жерве, което посещавал за един ден миналата седмица, също е затворено.

Етиен Жак - кметът на Льо Контамин-Монжоа, заяви, че хижата вече е дезинфекцирана.

Всички от екипажа, който е работил по време на полета, са били посъветвани да се наблюдават в продължение на 14 дни след полета. 

КОРОНАВИРУС 2019nCoV

Русия постави под карантина генералния консул на Китай

Цуи Шаочун

Цуи Шаочун

Руските власти в Екатеринбург са поставили под карантина новопристигнал китайски дипломат като предпазна мярка срещу разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

На генералния консул Цуи Шаочун, пристигнал в град Екатеринбург в четвъртък, за да заеме поста, е казано да не излиза навън две седмици, според Александър Харлов от руското външно министерство, цитиран от Интерфакс.

Русия засега не е получила щама на новия коронавирус, съобщи директорът на федералната служба за защита на потребителите (Роспотребнадзор) Анна Попова.

"Към днешна дата подобно споразумение (за предаване на щама) не е постигнато", заяви тя пред журналисти.

Според заместник-министъра на здравеопазването Сергей Краевой фактът, че Русия не разполага с щама, не ѝ позволява да създаде противовирусна ваксина. По думите му засега опитите да се получи щам от заразени пациенти не се увенчават с успех, припомня ТАСС, цитирана от БТА. 

КОРОНАВИРУС 2019nCoV

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!