Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Да, всеки, на когото му позволиш, ще си докара боклука тук. Но дълбоката причина е наша си, управленска, корупционна... после ще се изнесат оттук с цялото си движимо и недвижимо богатства, със семействата си и домашните любимци

Германската телевизия ZDF: България е кофата за боклук на Европа

Преди време един политик от Великобритания, с когото бяхме в много добри отношения, ми казваше къде шегувайки се, къде говорейки сериозно, че не разбира две неща, свързани със страната ни.

Първото е, че те на Запад на любовницата или любовника си подаряват колие, кола, круиз, апартамент, къща, акции в просперираща компания… А у вас, казваше той, подарявате работа в държавната администрация!

Второто е как в едно и също индивидуално и обществено съзнание се съвместяват две изключващи се представи – едната, че българите са най-умни, най-смели, най-образовани, най-потентни, най-талантливи, най-креативни; другата е, че българите са жертва на външни интереси, велики сили, лоши сценарии, зли умисли, разрушителни планове, целенасочени усилия да се разруши държавата им!

Припомних си за този британски политик (проверих в Уикипедия, жив е още!!) покрай безобразието, направо ще го нарека свинщината с боклука, който ни изсипват с тонове и килотонове.

Да, всеки, на когото му позволиш, ще си докара боклука тук. Но дълбоката причина е наша си, управленска, корупционна, алчна, хищна, безскрупулна. От тази афера и далавера печелят определени хора у нас, те от нея са на кяр, на плюс. А за тях това е главното. Те са сега и само сега, полагат усилия това сега да е възможно по-дълго, а после ще се изнесат оттук с цялото си движимо и недвижимо богатства, със семействата си и домашните любимци. Те и без това претакат финанси и бъдеще от България навън. Прехвърлят всички разходи и пасиви на обикновените хора, присвоявайки си всички ползи и активи.

Ако имаше поне един Поет на Прехода, той би възкликнал – това е толкоз просто и логично!

Ковачки отвърна на удара: Борисов е подписвал договорите да горим боклука на ЕС! Имам документите

Германската телевизия ZDF: България е кофата за боклук на Европа

Николай Слатински

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!