Съдия Атанаска Дишева: Не променям мнението си към Гешев, поставя се каруцата пред коня

.
Атанаска Дишева

Не променям мнението си спрямо Гешев. Това, което се случва не променя отношението ми. Едно от нещата за които говорих е незачитане на презумпцията за невиновност. Това се повтаря. Виждаме го в случая с президента, а и с Божков ако щете. Повдигането на обвинение не е причина някой да се нарече виновен. Поставя се каруцата пред коня. Това каза пред БТВ съдия Атанаска Дишева, член на ВСС.  

Не смятам, че САЩ даде информация по случая със съдия Андон Миталов. Не се работи по този начин. Друг е въпросът какво ВСС ще прави с тази информация. Но смятам, че такава информация няма да се получи. 

Не мога да кажа как САЩ получава такава информация. Лично аз дали вярвам на нея, не мога да изразя категорична позиция. Ние съществуваме в нашата държава, имаме правила, закони и презумпцията за невиновност. Корупцията се разследва от органите на досъдебното производство. Съдът сам по себе си не събира информация. Разследващите органи трябва да бъдат попитани. 

Министърът на правосъдието има право да прави искане за дисциплинарни наказания. В никакъв случая не мога да кажа каква позиция ще имам към предложението Миталов да бъде отстранен,  без да съм запозната с конкретните материали по делото. Не познавам съдия Миталов. Чула съм за него около случая с г-н Николай Малинов.

Не бих искала да отговарям на политически въпроси. Направи ми впечатление, че в изявлението на САЩ не се говори за конкретен случай. Интерпретация е случаят с Малинов. Практиката ми на съдия не позволява да правя предположения и изводи въз основа на предположения. 

Би трябвало престъпниците да треперят от прокуратурата. А не да треперят обикновените граждани.  Това е смисъла - тя да се бори с престъпността.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Научете за преследването на Фалун Гонг от комунистическата партия

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...

Събития+      Открития+      Фалун Гонг      Китай      Наследство