Проф. Евгений Сачев: Г-н президент, поискайте прошка, все още не е късно!

Проф. дн Евгений Сачев, д-р по социология и експерт по национална сигурност, излезе с позиция по повод вчерашното обръщение на държавния глава, в което той заяви, че сваля доверието си от правителството на Република България. Проф. Сачев цитира думите на Васил Левски: „За отечеството работим, байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все [за]едно да вървим, ако ще бъдем хора" и призовава държавния глава да търси помирение, а не конфронтация и разединение! Но преди това е нужно смирение, заявява проф. Сачев. Ето и пълния текст, публикуван в Епицентър.бг. 

Вчерашното обръщение на президента на Република България г-н Румен Радев показа, че той обича себе си в държавната работа, а не държавната работа в себе си. 

С тази си проява той загуби завинаги уважението не само на неговите истински привърженици, но и на своите бивши колеги от армията. 

Това изявление точно в 12.00 часа на обяд и точно на 4-ти февруари – датата, която е свързана с опита да се помирим като единна общност, като един народ с демократично избрано бъдеще след падането на тоталитаризма и автокрацията, може да се определи не само като нелепо и недопустимо, не само като фарс или пародия, но и като публично злепоставяне на президентската институция, на българската държава пред целия свят. 

Три години г-н Румен Радев се опитва да се самодоказва като велик държавник, избран на този пост с вота на милиони български граждани. Но неговото самодоказване се превърна в самопоказване и самоизтъкване. 

Вместо смирено, с мъжко достойнство, което непрекъснато се опитва да демонстрира, да поиска извинение и прошка от целия български народ заради нескопосания начин да излезе от ситуацията с публично оповестения телефонен разговор, той постави личните си отношения и семейни проблеми пред държавните дела. 

Та той като олицетворение на българската нация и на българската държава трябваше поне да се сети за заветните думи на една от най-светлите личности в нашата история – Христо Ботьов: „Мила ми Венето, Димитре и Иванке!  Простете ме, че аз ви не казах къде отивам. Любовта, която имам към вас, ме кара да направя това. Аз знаях, че вие ще да плачете, а вашите сълзи са много скъпи за мене!  Венето, ти си моя жена и трябва да ме слушаш и вярваш в сичко. Аз се моля на приятелите си да те не оставят, и те трябва да те поддържат. Бог ще да ме запази, а ако оживея, то ние ще да бъдем най-честити на тоя свят. Ако умра, то знай, че после Отечеството си съм обичал най-много тебе, затова гледай Иванка и помни любящия те. Христа 17 мая 1876 „Радецки“. 

Вместо, уважаеми г-н Президент, да бъдете истински обединител на нацията, да подкрепите усилията на главния прокурор на Република България и на неговия мотивиран екип за борба с корупцията, да подадете ръка на министър-председателя на Република България и да търсите заедно общи решения, както в нашата страна, така и извън нея за разрешаване на належали и неотложни проблемни ситуации с питейната вода, със замърсяването на българската природа, с противодействие на организираната и на битовата престъпност и др., Вие, г.н президент, с непремерените си действия от обединител на нацията, се превръщате едва ли не в рушител на държавността! 

Търсете помирение, а не конфронтация и разединение! 
Но преди това е нужно смирение! 

Все още не е късно, г-н президент, публично да поискате извинение от българските граждани за последните си несъстоятелни или непремерени публични изяви. 

Всеки почтен и праведен човек трябва да признае грешките си, както ни е завещал Апостолът на българската свобода Васил Левски: „За отечеството работим, байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все [за]едно да вървим, ако ще бъдем хора.“ 

Плевнелиев: Качеството на живот не спира да се покачва, защо лъже Радев, че сме зле

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://faktor.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...