Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Леви с/у десни бкп-та? Нинова с призив: Да се обединим срещу диктатурата! ГЕРБ искат да суспендират Конституцията

Да се обединим срещу диктатурата! ГЕРБ няма да се спрат пред нищо, за да си запазят властта.

Това заяви в студиото на БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Това, което правят ГЕРБ срещу президента, е част от много сериозен прецес в държавата - атака срещу всички, които мислят и говорят различно от управляващите", посочи тя.

Нинова обърна внимание на факта, че ГЕРБ имат намерение да променят Конституцията с цел да премахнат служебния кабинет. Тя цитира депутата от управляващото мнозинство Тома Биков, според когото "служебният кабинет е нелегимен" и думите на министър Горанов в "Панорама" в тази посока. "Това е посегателство срещу Конституцията, ГЕРБ искат да суспендират Конституцията" посочи Нинова.

Според нея ГЕРБ работят срещу втори мандат на президента Радев. 

На въпрос дали снетото от него доверие към правителството е заявка на Радев за своя партия, Нинова отвърна, че това е последователно поведение на президента още от времето на предизборната кампания. "Той прави това, което е обещал, да критикува управлаващите, в страната има голяма напрежение, има протести в различни градове, по различни теми и президентът реагира на тези процеси", посочи Нинова.

Според нея, ако Радев направи партия, това ще е алтернатина на ГЕРБ, а не на БСП, но подчерта, че не бива да се спекулира с темата, че Радев ще прави партия.

Ние искаме оставката на правителството и подкрепяме президента, ще засилим присъствието си в протестите, каза още лидерът на БСП.

По отношение работата на главния прокурор Нинова заяви, че те ще я оценят, след като актовете на прокуратурата завършат с осъдителни присъди. "Тогава ще кажем, че България е различна, сега имаме само една суперактивност на главния прокурор, но пътят до съда е много дълъг. Има събиране на доказателства за обвиненията, има процес, който също ще е дълъг, сега сме едва на 1/3  от пътя",  посочи Нинова.

75% от ръководителите на дясно-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!