Леви с/у десни бкп-та? Нинова с призив: Да се обединим срещу диктатурата! ГЕРБ искат да суспендират Конституцията

Да се обединим срещу диктатурата! ГЕРБ няма да се спрат пред нищо, за да си запазят властта.

Това заяви в студиото на БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Това, което правят ГЕРБ срещу президента, е част от много сериозен прецес в държавата - атака срещу всички, които мислят и говорят различно от управляващите", посочи тя.

Нинова обърна внимание на факта, че ГЕРБ имат намерение да променят Конституцията с цел да премахнат служебния кабинет. Тя цитира депутата от управляващото мнозинство Тома Биков, според когото "служебният кабинет е нелегимен" и думите на министър Горанов в "Панорама" в тази посока. "Това е посегателство срещу Конституцията, ГЕРБ искат да суспендират Конституцията" посочи Нинова.

Според нея ГЕРБ работят срещу втори мандат на президента Радев. 

На въпрос дали снетото от него доверие към правителството е заявка на Радев за своя партия, Нинова отвърна, че това е последователно поведение на президента още от времето на предизборната кампания. "Той прави това, което е обещал, да критикува управлаващите, в страната има голяма напрежение, има протести в различни градове, по различни теми и президентът реагира на тези процеси", посочи Нинова.

Според нея, ако Радев направи партия, това ще е алтернатина на ГЕРБ, а не на БСП, но подчерта, че не бива да се спекулира с темата, че Радев ще прави партия.

Ние искаме оставката на правителството и подкрепяме президента, ще засилим присъствието си в протестите, каза още лидерът на БСП.

По отношение работата на главния прокурор Нинова заяви, че те ще я оценят, след като актовете на прокуратурата завършат с осъдителни присъди. "Тогава ще кажем, че България е различна, сега имаме само една суперактивност на главния прокурор, но пътят до съда е много дълъг. Има събиране на доказателства за обвиненията, има процес, който също ще е дълъг, сега сме едва на 1/3  от пътя",  посочи Нинова.

75% от ръководителите на дясно-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...