“Не е приятно, когато един министър започне да генерира фалшиви новини.” – Tesla България

“Не е приятно, когато един министър започне да генерира фалшиви новини.”

Това е лаконичната позиция на българския офис на Тесла на новина от сайта economic.bg със заглавие: “Караниколов: Водим разговори с Tesla за производство в България”.

Само преди три месеца Мъск обяви, че компанията е предпочела Берлин за изграждането на първата си фабрика в Европа.

Всичко тръгва от интервю на икономическия министър Емил Караниколов за вестник “24 часа”, публикувано в петък. На въпроса “Чуваше се, че “Тесла” има намерения за България. Какво се случва?”, той отговаря: “Имаме контакти, имаме писмена кореспонденция с тях, но нека те да се запознаят с България и видят какво можем да предложим”.

След което обяснява, че амбициите на правителството са две – “едната е за производство на автомобили, другата е за производство на батерии и акумулатори”. Караниколов обяснява и, че “с “Тесла” бихме започнали и с производство на части, но за нас най-добре е завод за автомобили или за батерии и акумулатори”.

Той казва още, че до европейския офис на “Хюндай” е написано писмо и се чака отговор от тях. Поводът е представената от премиера Бойко Борисов миналия септември оферта кум Южна Корея за сътрудничество с “Хюндай” и привличането на инвестиция за 1.5 млрд. евро.

Каквото управлението, такава и истината! Горанов към Ханке: Няма никакви тайни споразумения! Курсът на лева няма да мръдне, мястото ни е в еврозоната

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/t

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...