“Не е приятно, когато един министър започне да генерира фалшиви новини.” – Tesla България

“Не е приятно, когато един министър започне да генерира фалшиви новини.”

Това е лаконичната позиция на българския офис на Тесла на новина от сайта economic.bg със заглавие: “Караниколов: Водим разговори с Tesla за производство в България”.

Само преди три месеца Мъск обяви, че компанията е предпочела Берлин за изграждането на първата си фабрика в Европа.

Всичко тръгва от интервю на икономическия министър Емил Караниколов за вестник “24 часа”, публикувано в петък. На въпроса “Чуваше се, че “Тесла” има намерения за България. Какво се случва?”, той отговаря: “Имаме контакти, имаме писмена кореспонденция с тях, но нека те да се запознаят с България и видят какво можем да предложим”.

След което обяснява, че амбициите на правителството са две – “едната е за производство на автомобили, другата е за производство на батерии и акумулатори”. Караниколов обяснява и, че “с “Тесла” бихме започнали и с производство на части, но за нас най-добре е завод за автомобили или за батерии и акумулатори”.

Той казва още, че до европейския офис на “Хюндай” е написано писмо и се чака отговор от тях. Поводът е представената от премиера Бойко Борисов миналия септември оферта кум Южна Корея за сътрудничество с “Хюндай” и привличането на инвестиция за 1.5 млрд. евро.

Каквото управлението, такава и истината! Горанов към Ханке: Няма никакви тайни споразумения! Курсът на лева няма да мръдне, мястото ни е в еврозоната

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/t

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Научете за преследването на Фалун Гонг от комунистическата партия

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...

Събития+      Открития+      Фалун Гонг      Китай      Наследство