Следвайте "Буднаера" в Телеграм

На съдия от квотата на БСП във ВСС, гласувал за Гешев, жена му става шеф във ВКП

.
Драгомир Кояджиков

Драгомир Кояджиков- член на съдийската колегия на ВСС от квотата на БСП подкрепи избора на Иван Гешев за главен прокурор. В същото време съпругата му Спаска Кинчева бе издигната за шеф на отдел „Досъдебен“ във ВКП. Юристи се питат дали в случая не става дума за конфликт на интереси или е чиста случайност. На практика Кояджиков е дал подкрепата си за човека, който ще е началник на съпругата му през следващите седем години.

Случаят се обсъжда  оживено в специализираните правни сайтове, видя екипът ни. Любопитното е, че Кояджиков, който е пратен за член на ВСС по волята на Корнелия Нинова и други депутати от БСП, подкрепи и при двете гласувания Иван Гешев. В същото време лидерът на социалистите категорично заяви, че „състезание с един кандидат не е състезание“. Според наши източници в Съдебната палата, една от последните заповеди, които подписва вече бившият обвинител №1 Сотир Цацаров е именно повишението на съпругата на Кояджиков във ВКП. Отделът, който оглавява Кинчева е важен, той като именно той взима окончателно решение относно актове на долустоящите прокуратури.

От публичното представяне  на Драгомир Кояджиков за член на ВСС, което е публикувано и в интернет,  разбираме, че той е завършил  Бургаски свободен университет, специалност „Право“, като  средният му успех  е бил  „Добър“ /4.27/. Отбелязва се още, че средният  успех от държавните изпити е „Среден“ /3.00/. Веднага след като е избран за кадровик, в имотната си декларация той посочва, че със съпругата си имат 4 апартамента в София и един гараж. Семейството притежава още две ниви и една гора от 1 декар в община Сливо поле. Ползват два автомобила – „Ситроен“ и „Митцубиши“, както и  обслужват  банков кредит за  213 хил. лв.

.

Съпругата Спаска Кинчева, когато става апелативен прокурор във Велико Търново през 2016 г. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!