На съдия от квотата на БСП във ВСС, гласувал за Гешев, жена му става шеф във ВКП

.
Драгомир Кояджиков

Драгомир Кояджиков- член на съдийската колегия на ВСС от квотата на БСП подкрепи избора на Иван Гешев за главен прокурор. В същото време съпругата му Спаска Кинчева бе издигната за шеф на отдел „Досъдебен“ във ВКП. Юристи се питат дали в случая не става дума за конфликт на интереси или е чиста случайност. На практика Кояджиков е дал подкрепата си за човека, който ще е началник на съпругата му през следващите седем години.

Случаят се обсъжда  оживено в специализираните правни сайтове, видя екипът ни. Любопитното е, че Кояджиков, който е пратен за член на ВСС по волята на Корнелия Нинова и други депутати от БСП, подкрепи и при двете гласувания Иван Гешев. В същото време лидерът на социалистите категорично заяви, че „състезание с един кандидат не е състезание“. Според наши източници в Съдебната палата, една от последните заповеди, които подписва вече бившият обвинител №1 Сотир Цацаров е именно повишението на съпругата на Кояджиков във ВКП. Отделът, който оглавява Кинчева е важен, той като именно той взима окончателно решение относно актове на долустоящите прокуратури.

От публичното представяне  на Драгомир Кояджиков за член на ВСС, което е публикувано и в интернет,  разбираме, че той е завършил  Бургаски свободен университет, специалност „Право“, като  средният му успех  е бил  „Добър“ /4.27/. Отбелязва се още, че средният  успех от държавните изпити е „Среден“ /3.00/. Веднага след като е избран за кадровик, в имотната си декларация той посочва, че със съпругата си имат 4 апартамента в София и един гараж. Семейството притежава още две ниви и една гора от 1 декар в община Сливо поле. Ползват два автомобила – „Ситроен“ и „Митцубиши“, както и  обслужват  банков кредит за  213 хил. лв.

.

Съпругата Спаска Кинчева, когато става апелативен прокурор във Велико Търново през 2016 г. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...