Вида Пиронкова: Това вече граничи с невежество!

Автор: Вида Пиронкова

Това вече граничи с невежество!

Какво влияние бе, хора?

Първо, в Исляма няма изкуство! Изобразително изкуство не съществува, защото Корана го изключва. Декоративното изкуство, разрешено в Исляма /листенца, клонки, цветенца и др./ не е изобразително изкуство!

Второ: Иконописта е началото на изобразителното изкуство! Иконописта води своето начало от християнските манастири, които няма как да са повлияни от исляма и това само по себе си е нон сенс, защото именно християнските манастири, са били цитадели за създаването и опазването от набези и чужди влияния места.

Не разбирам изобщо, за какво иде реч с тази скалъпена изява! Какво искаме да докажем?

Прочетете малко учебници по история на изкуството, пък тогава сядайте да умувате, как да забъркате тая манджа с много лош и силно зловонен вкус, моля! Нямам нищо против различните религии, защото Бог е един за всички, но като започнат невежи да пипат по Изкуството, което за мен е светиня - настръхвам, ама не от удоволствие! 

Коментар: Аслъ Ердоган

Най-абсурдното в този случай е фактът, че тези статии са публикувани още през 2016 г. и не са били обект нито на делото, нито на разследване. Всъщност, никоя статия през цялата ми кариера не е била обект на съдебно дело!

Една от тези статии е вътрешен монолог, прозаичен текст: „Дневник на фашизма: днес”.

В него няма почти нищо политическо, той е изцяло абстрактен, без препратки към конкретно място или време, литературен облик на вътрешното опустошение на индивида, живеещ в тоталитарен режим, и тежкото бреме на свидетеля.

Всъщност, тази статия беше включена в последната ми книга „Дори и тишината вече не ти принадлежи”, публикувна от няколко издателства, сред които „Акт Сюд”, „Пенгуин/Кнаус”, „Гилдендал”, „Рамус и Потамос” и други. Книгата беше отличена с няколко литературни награди. Следователно издателите на повече от дванайсет издателства, заедно с членовете на няколко различни литературни журита, са косвено обвинени в терористична пропаганда! 

Прокурорът твърди, че съм коментирала „избити цивилни”, а избити цивилни нямало, следователно съм се опитвала да представя убити членове на ПКК като цивилни, следователно съм прокарвала пропаганда и т.н…. Сигурна съм, че тези издатели дори нямат представа в полза на коя организация са правили пропаганда! (Можете да прочетете текста на немски и френски език!).

Но атаката срещу литературата ми не свършва дотук! Една от статиите, посочени в обвинението, се казва „Най-жестокият от всички месеци: април”. Тя препраща към Т. С. Елиът и разказва за смъртта на едно улично куче в разрушен до основи град. Странно, но нито една от статиите ми, в които посочвам, че наистина са изклани цивилни, НЕ Е включена в досието на обвинението.

Срокът за издаване на присъдата е много скоро, за да няма време за формиране на единни действия или силна реакция – решението излиза на 14 февруари, Свети Валентин.

ПРИЗОВАВАМ ви да надигнете глас срещу тази мощна атака срещу свободата на мнението и словото, но не само. С упоритото си желание да продължи с наказанията срещу мен, Турция поведе мащабна война срещу човешките права, литературата и най-вече срещу СЪВЕСТТА. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.lentata.com/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...