Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ се отказа от импийчмънт на Радев, явно са разбрали, че няма аргументи

.
Томислав Дончев, Даниела ДаритковаИзточник: БГНЕС

ГЕРБ даде на заден ход с намерението за импийчмънт на Радев. От партията не желаят “да има напрежение или война между институциите”, заяви на извънреден брифинг вицепремиерът Томислав Дончев.
Новината идва само няколко дни след скандалите и вербалните престрелки между “Дондуков 1” и “Дондуков 2”. Президентът официално обяви, че снема доверието си от кабинета “Борисов 3” и с това задейства лавина от реакции.

Само преди дни именно Менда Стоянова от ГЕРБ заяви, че партията чака решението на КС и ще помисли за импийчмънт. Подобни изказвания се чуха и от Георги Марков от ГЕРБ, който обяви от парламентарната трибуна, че ГЕРБ има достатъчно депутати, за да предизвика процедура по импийчмънт на Румен Радев, но дали това ще се случи - ще зависи от решението на Конституционния съд за имунитета на президента.

И сега изведнъж партията дава назад.

Даниела Дариткова подчерта, че войната между институциите не е по инициатива на управляващата партия.

“Не смятаме, че това е от полза на българските избиратели“, съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

От прокуратурата са споделили с лидери на партията с какво разполагат още срещу държавния глава, но това се е оказало недостатъчно, за импийчмънт. Големи са също съмненията, че Конституционния съд ще вземе решение, което да е в подкрепа на тезите на главния прокурор.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!