Lupa: Кокаинът в „Слатина” се стопи до 20 кила? Усвойли го?

Само в Lupa: Кокаинът в „Слатина” се стопи до 20 кила?

Заловеният кокаин в столичния квартал „Слатина” на 31 януари не е 500 кг, каквато информация се появи в публичното пространство. Дрогата ненадейно се стопи до едва 20 кг, разкриха пред Lupa.bg столични криминалисти.

 Наркотикът не е бил във всички кашони с лайм, а само в стотина, издават разследващите.

От Агенция „Митници” нито потвърдиха, нито отрекоха тази информация. Те обясниха, че поради започналото досъдебно производство не могат да правят изявления с конкретни данни. От спецпрокуратурата също отказаха да уточнят количеството на кокаина. „Наблюдаващият прокурор е по задачи и не можем да го попитаме. Във вторник ще стане ясно, тъй като тогава ще бъдат готови експертизите”, обясниха от държавното обвинение.

Главният експерт в програма „Сигурност” на Цeнтъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов предположи, че 500 кг дрога не може да са за нашия пазар и за това ще бъде пренесена в страни от ЕС.

„Балканският регион е по-малко трасе за доставка на кокаин. През 2002 г. бе извършено най-голямото залавяне. То не бе извършено в България, но се смяташе, че щеше да мине през България. Тогава бяха заловили 3 т кокаин под формата на картофено пюре”, припомни експертът.

В същото време посолството на САЩ София поздрави българските правоохранителни органи за успешната операция с кокаина.

„Американската администрация за борба с наркотиците (DEA) и испанската национална полиция подпомогнаха Главната дирекция за борба с организираната престъпност на България в разследването и операцията от 31 януари 2020 г., които доведоха до най-голямата конфискация на кокаин в България през последните повече от десет години”, пишат от посолството на САЩ в съобщение до медиите.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...