Мика Зайкова пред Lupa.bg: Шефката на НАП заслужава наказание, не по-висока заплата

Мика Зайкова пред Lupa.bg: Шефката на НАП заслужава наказание, не по-висока заплата

„Шефката на НАП Галя Димитрова не си гледа работата, а й се вдига заплатата. Нейният екип направи много бели със своите недобри технически разработки и създаде проблеми на стотици хора през лятото. Така че тя не заслужава да получи повишение, а наказание”.

Това заяви пред Lupa.bg финансовият експерт Мика Зайкова по повод увеличаването на месечното възнаграждение на директорката на приходната агенция до 5500 лева, считано от 1 януари 2020-а.

„Галя Димитрова не си гледа работата. След като не поддържа своите съоръжения и сайтове, защо трябва да получи увеличение на заплатата си?! Нека да бъде обяснена причината за това”, призова Зайкова. Според нея няма такава причина. „Хората с право се възмущават за вдигането на месечното й възнаграждение. И аз съм възмутена”, отсече финасовият експерт.

През юли миналата година от НАП изнекоха личните данни на близо 5 млн. българи. Тогава Галя Димитрова излезе две седмици в отпуск. Заради безпрецедентната кражба на информация Комисията за защита на личните данни наложи глоба на агенцията от 5 милиона и 100 хиляди лева.

През октомври м.г. пък НAП реши да oтпишe 85% oт нecъбрaнитe cлeд 2017 г. дaнъци. Oбщo тe ca 29.780 млрд. лeвa, a чacттa, кoятo щe бъдe oпростена, e oкoлo 20 млрд. лeвa. Това прави мaлкo нaд пoлoвинaтa бюджeт нa държaвaтa, изчислиха експерти.

На фона на всичко това кабинетът вдига заплатата на шефката на НАП със задна дата. Мотивът за взетото решени е „добрата събираемост на приходите и доброволно изпълнение на задълженията”.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...