Мента: Не знам защо лъже Радев, хората у нас живеят все по-добре

„Президентът доста драматично представя себе си и с драматичен тон изрича слова към хората. Няма как това да не се приеме като обявяване на война. Начинът, по който приключи неговото изявление… Тълкувам думите му като призив за сваляне на правителството“

Това каза народната представителка от ГЕРБ Менда Стоянова в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

„Всеки може да каже, че няма реформи, защото те никога не са достатъчни. Какво означава „разпад на държавата“. Икономически ръст, по-големи заплати, ниска безработица. Какъв разпад? Качеството на живот се повишава. Подобни внушения, като тези на президента, хората го възприемат като чиста монета, без да го сравняват с фактите“, заяви тя.

„Какво е реформа на валутния борд. Това внушава, че нещо ще се случи с валутния борд, а то няма да се случи. Ако някоя страна от еврозоната изиска от нас да променим фиксирания курс на лева към еврото, просто излизаме“, отбеляза Менда Стоянова.

Ами тогава нека Менда Стоянова да отговори на въпроса защо вкара поправката в закона за Българска народна банка, която дава възможност на всяка страна от еврозоната да наложи на България смяна на фиксирания валутен курс?!

Нека да каже, след като са толкова твърди в ГЕРБ, че няма да унищожават валутния борд, защо трябваше точно Менда Стоянова да внася тихомълком, без да го обсъди с парламента и с обществото, поправка, която дава право на филанкишията да променя нашия фиксиран валутен курс и по този начин да унищожи валутния борд?!

Приказките, че това го била поискала Европейската централна банка са неубедителни. Ами като го е поискала, парламентът трябваше да каже, че няма да даваме такова право на никого от еврозоната. Но щом управляващите не са могли да откажат сега, когато още не сме нито в чакалнята, нито в еврозоната, възниква основателния въпрос, ще могат ли да откажат, когато влезем в чакалнята?!

Или тогава ще започнат да каканижат, че е трябвало да се откаже по-рано, още когато не сме били приети в чакалнята на еврозоната?!

Ето ви властовия капан! Приемат да се ликвидира валутния борд, а разправят, че това нямало да стане. А като ни натикат в чакалнята, ще почнат да увъртат, че вече не можем да откажем, понеже сме вътре!

Такива капани се наричат предателство към своя народ и към националните интереси на България! Затова президентът свали доверието си към правителството на Борисов и ГЕРБ.

75% от ръководителите на дясно-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

Автор Иво Македонски, istinata.net

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...