Ще напълни ли снегът празните язовири? И ще успеят ли управляващите да ги изпразнят? Бойко много се радвал на снега...

Обилните снеговалежи в цялата страна създадоха напрегната пътната обстановка, но са надежда безводието, обхвалано цялата страна, да отмине, признаха синоптици пред Lupa.bg.

До 30 см нов сняг натрупа само за 4-5 часа по високите части в Смолянско. За София и Перник днес се очакват между 12 и 16 см сняг. Най-обилните снеговалежи се чакат в планините, включително във водосбора на язовир „Студена”. А в следващите дни този сняг ще се стопи и може би след 2 седмици перничани ще получат повече вода в язовира си, обясни климатологът проф. Георги Рачев.

Както синоптиците предупредиха, в сряда следобед времето рязко се обърна и от февруарска пролет се озовахме в типична зима. Жълти кодове за ветрове и заледявания имаше в почти цялата страна.

В събота сутринта температурите ще паднат до -10 градуса в котловините, ще е един от най-студените дни, но след 11 февруари ни чакат пак високи температури.

Хубавото е, че сегашната снежна обстановка на много места може да изпълни месечната норма на валежите с количества 30-35 л/кв. м, смята проф. Георги Рачев. Февруари месец по принцип не е валежен и на фона на общото засушаване няма да компенсира нещата, но ще има още няколко валежни обстановки, прогнозира той.

Бойко много се радвал на снега

"Много се радвам на снега. Като кмет гледах да не падне и снежинка. Не исках да пада сняг, а сега такава радост, да натрупа един метър. Затворили Шипка, а то радост. Такава радост не е била никога".

Така премиерът Бойко Борисов коментира зимната обстановка в страната от Брюксел, където е на посещение.

"Сушата е страшна работа. Господ ни чу. И за житото добре, и за посевите. Всички язовири бяха празни. По Делиормана от лятото не е падал дъжд. И не само там. Народът е казал "Голям сняг, голям комат". Не аз - народът , каза премиерът.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...