Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Илян Василев: Проблемът е, че Борисов избра губещата страна - съюзи се с Пеевски

.
Илиян Василeв

За това че Радев се позиционира в пространство, което му предоставиха и нападките на Гешев и гафовете на правителството, не може да бъде винен. Като всеки политик, колкото и несъвършен и грешен да бъде, това е естествено действие. Проблемът е, че Борисов избра губещата страна и загуби гъвкавостта си, като се съюзи с Пеевски.

За Радев не могат да извадят корупция, поне не от раз и такава която да се запечати в съзнанието. Извадиха дребни битовизми свързани със съпругата му и една недоказана и хвърлена в пространството догадка за агентурна свързаност на Радева. Забележете - Гешев няма никаква пречка да разследва Деси Радева, нито да я обвини. Тя няма имунитет.

Номерът със СРС беше трагична грешка на прокурорите - гаф, защото хората сравняват това СРС с предишните СРС-та на Борисов и сравнението не е в полза на премиера.
Всъщност най-накрая Радев разбра, че с опити за договаряне няма да стане. Тръгнали сa да го махат.

И тук Гешев сгреши.

Както Нинова и Мая Манолова не могат да бъдат валидна за мнозинството алтернатива на това управление, така и Гешев няма как да се превърне в магическия образ на Робин Худ който въздава справедливост. Настъплението на прокуратурата срещу последната останала извън контрол власт премина всякакви морални и други граници. Показните атаки срещу олигарсите не произведоха усещане че целта са обвинения и присъди, а текущи и незабавни изгоди в медиен и пиар план, в рамките на пропагандната война за изолиране на президента и опозицията.

Президентът, въпреки съмненията за лобизъм по сделката с Грипен, е на светлинни години в по-добра светлина от тежката корупция в кръговете около Доган, Пеевски, Домусчиев, Борисов, Горанов и т.н. За това когато американската посланичка говори, че САЩ ще се заемат сериозно с корупцията у нас, никой не предполага че това са хора от кръга на Радев, но без изключение смята че са близки на кръга на Борисов и Пеевски.

Не приемам Копейкин и прочие руски агенти да водят протести и да свалят правителството, в което имах надежда. Но нямам сили и воля да ги защитя. Защото предадоха доверието ми толкова много пъти, създадоха условия за кражби и корупция извън мащабите на познатото в българската история. Забогатяха и станаха глухи и за предупреждения и за другото мнение. Запушиха устата ни, отрязаха достъпа до Техните медии и .... без външна корекция и самокритика катастрофираха.

Борисов искаше да го защитя за еврото. Направих го преди да поиска и много преди неговите Горанов и Менда Стоянова да го сторят. Но нали пак той ме включи в черен списък и ограничи полето на изява до социалните мрежи и малкото останали канали , острови на медийна свобода.

Факт е, че БСП и Русия търсят удобен повод да разширяват влиянието си, включително като свалят това правителство - но не аз се срещах с Решетников и се договарях.
Доверието, доверието изчезна.

Нали анестизираха народа упорито и системно, за да не протестира срещу тях. Да търка талончета, да седи в къщи и да гледа сеир. Е, сега няма кой да протестира, но няма и кой да ги защити.

Ама акъл най-трудно се налива.
Така и на разбраха, че с милиционерските си нападки срещу военния Радев загубиха. Българинът винаги е имал много по-голямо доверие в армията, отколкото на милиционерите. 

Илиян Василев, Фейсбук

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!