Илян Василев: Проблемът е, че Борисов избра губещата страна - съюзи се с Пеевски

.
Илиян Василeв

За това че Радев се позиционира в пространство, което му предоставиха и нападките на Гешев и гафовете на правителството, не може да бъде винен. Като всеки политик, колкото и несъвършен и грешен да бъде, това е естествено действие. Проблемът е, че Борисов избра губещата страна и загуби гъвкавостта си, като се съюзи с Пеевски.

За Радев не могат да извадят корупция, поне не от раз и такава която да се запечати в съзнанието. Извадиха дребни битовизми свързани със съпругата му и една недоказана и хвърлена в пространството догадка за агентурна свързаност на Радева. Забележете - Гешев няма никаква пречка да разследва Деси Радева, нито да я обвини. Тя няма имунитет.

Номерът със СРС беше трагична грешка на прокурорите - гаф, защото хората сравняват това СРС с предишните СРС-та на Борисов и сравнението не е в полза на премиера.
Всъщност най-накрая Радев разбра, че с опити за договаряне няма да стане. Тръгнали сa да го махат.

И тук Гешев сгреши.

Както Нинова и Мая Манолова не могат да бъдат валидна за мнозинството алтернатива на това управление, така и Гешев няма как да се превърне в магическия образ на Робин Худ който въздава справедливост. Настъплението на прокуратурата срещу последната останала извън контрол власт премина всякакви морални и други граници. Показните атаки срещу олигарсите не произведоха усещане че целта са обвинения и присъди, а текущи и незабавни изгоди в медиен и пиар план, в рамките на пропагандната война за изолиране на президента и опозицията.

Президентът, въпреки съмненията за лобизъм по сделката с Грипен, е на светлинни години в по-добра светлина от тежката корупция в кръговете около Доган, Пеевски, Домусчиев, Борисов, Горанов и т.н. За това когато американската посланичка говори, че САЩ ще се заемат сериозно с корупцията у нас, никой не предполага че това са хора от кръга на Радев, но без изключение смята че са близки на кръга на Борисов и Пеевски.

Не приемам Копейкин и прочие руски агенти да водят протести и да свалят правителството, в което имах надежда. Но нямам сили и воля да ги защитя. Защото предадоха доверието ми толкова много пъти, създадоха условия за кражби и корупция извън мащабите на познатото в българската история. Забогатяха и станаха глухи и за предупреждения и за другото мнение. Запушиха устата ни, отрязаха достъпа до Техните медии и .... без външна корекция и самокритика катастрофираха.

Борисов искаше да го защитя за еврото. Направих го преди да поиска и много преди неговите Горанов и Менда Стоянова да го сторят. Но нали пак той ме включи в черен списък и ограничи полето на изява до социалните мрежи и малкото останали канали , острови на медийна свобода.

Факт е, че БСП и Русия търсят удобен повод да разширяват влиянието си, включително като свалят това правителство - но не аз се срещах с Решетников и се договарях.
Доверието, доверието изчезна.

Нали анестизираха народа упорито и системно, за да не протестира срещу тях. Да търка талончета, да седи в къщи и да гледа сеир. Е, сега няма кой да протестира, но няма и кой да ги защити.

Ама акъл най-трудно се налива.
Така и на разбраха, че с милиционерските си нападки срещу военния Радев загубиха. Българинът винаги е имал много по-голямо доверие в армията, отколкото на милиционерите. 

Илиян Василев, Фейсбук

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...