Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов се ядоса: Един Митко, келеш такъв, ще привиква прокурорите!

Келешът: Чакам Борисов в съда

Радев е разединител на нацията. Категорично съм му заявил, че няма да се кандидатирам за президент, повтори премиерът

Един Митко, келеш такъв, ще привиква прокурорите!

Това заяви гневно премиерът Борисов по повод изпратените от главния секретар на президента Димитър Стоянов СМС-и, с които той иска да покани Иван Гешев на разговор при президента, за което се разбра преди няколко дни.

"Проблемът му не е с правителството. Нито искам да слушам, нито искам да участвам. Днес го слушам и главния му секретар. Този келеш Митко ще ми дава оценка. За един мой СМС до ВСС, за който ме направихте на луда калинка тогава и се обяснявах толкова много, а той сега си привиква прокурорите в президентството", обяви министър-председателят.

В отговор на обявеното днес решение на президента Радев да свали доверието си от правителството, Борисов разкри, че днес в 11 часа е подписал предложение, изпратено от същия този Митко, с което президентската институция кани министър Караниколов за тяхно събитие. "Е, как хем сваляш доверието от правителството, хем каниш министър от това правителство заедно с теб", попита риторично Борисов.

"Няма никаква война. Ние нямаме никакви пресечни точки с президента. Той не ни дава доверието, за да го сваля.  Опасно е най-вероятно да атакуваш прокуратурата и той явно си търси друга жертва. Не се боя от партия на президента. Напротив. Изборите са най-честния начин. Да се яви на избори. Нямаме пресечни точки с президента. Аз не съм направил нищо днес. Попитайте го него. Аз днес съм сложил подпис под молба от президента за участието на министри в един форум. За него е по-удобно да отклони атаката към нас, защото ние сме беззащитни. Явно иска да отклони вниманието от това, което са вършили. Изказването му е чисто политическо. Заявка за партия може да е, може да е търсене на враг, не знам", добави Бойко Борисов.

"Нямам какво да обсъждам с него скандала с руските шпиони. Това е работа на службите. На мен ми е работа да построя този водопровод, АМ "Хемус", "Балкански поток", АЕЦ "Белене". Това е моята работа. Той говорил за боклука и водната криза. За 3 месеца, докато имаше служебен кабинет, говори и работеше само за покупката на "Грипен". Нищо друго не е направил. Нито за боклук, нито за водни кризи. Виждате, цял министър е в ареста заради тези проблеми. Ако ни покани на КСНС, ще ходим, ако не ни покани, няма да ходим. Радев е един ясен разединител на нацията. Ясно и категорично съм му заявил, че няма да се кандидатирам за президент", повтори премиерът.

Келешът: Чакам Борисов в съда

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/a

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!