Връщайте се българи, Бойко внася боклук за всеки: Нова порция боклуци – този път 50 тона от Испания

боклук бойко борисов

20 чувала с пластмасови изрезки, на които стои надпис “Made in Spain”, са открили днес екоинспектори на брега на река Чая в Катуница. Те са получили сигнал за тонове смет на дигата.

Въпросните чували са били измежду боклуците. На Община Садово е съставено предписание да ги изхвърлят.

“Вместо да открият виновниците, ни карат да разчистваме отпадъците. За това няма да стигне и целият бюджет на общината”, ядосва се кметът на Садово Димитър Здравков.

Той добави, че досега администрацията му е подавала десетки сигнали до компетентните институции, че на брега на Чая се стоварват боклуци.

Съмненията им падат върху бизнесмен, който се извършва добив на инертни материали, но досега не му е направена проверка.

От областната управа на Пловдив съобщиха, че са извършили проверка на място.

Установено било депониране на голямо количество строителни, производствени и битови отпадъци, попадащи в коритото на река Чая, защитната дига и съседния на реката имот.

Отпадъците били периодично засипвани с пръст, като по този начин върху дигата на реката е образуван насип с височина от 5 до 7 метра, който е навлязъл в река Чая.

Според експертите съществува риск при високи води тези отпадъци да бъдат отнесени в реката.

Върху последния пласт на насипа са установени около 50 тона отпадъци в чували, всеки по 1325 кг с надписи „Мade in Spain“ и прикрепена към тях документация за съдържанието на чувалите.

Проверяващите са установили, че в чувалите има различен вид пластмасови парчета, ленти и ситни пластмасови стърготини.

Взети са проби, отпадъците ще се изследват и ще се направят предписания. В района на сметището са взети проби и от реката за изследване на водата.

В проверката на незаконното сметище участваха инж. Йордан Кюмюрджиев, директор на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ в Областна администрация и експертът Митко Стойчев, представители на РИОСВ, Басейнова дирекция, Напоителни системи, Икономическа полиция, ДАНС и община Садово.

Lupa.bg

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...