Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изписаха с огнени букви: "С паметник стърчиш ни на главата и скверниш ни небето и земята"

Каква е разликата между комунизмът стил СССР и ЕСССР? Единият се провали, другият го налагат като Подобрена версия 2. Възможно ли е да свършат различно от Китайският, след като произхода им е само един?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

"С паметник стърчиш ни на главата и скверниш ни небето и земята" и "Поклон пред жертвите на комунизма! България помни!" С тези огнени в буквален и преносен смисъл думи, подредени със стотици горящи свещи пред паметника на съветската армия, в дена за почит към жертвите на комунизма беше демонстрирано неодобрението към идеологията, която спорният монумент символизира. Епиграмата, изписана със свещи, звучат правдиво, защото паметникът на окупатора наистина скверни българската земя.

Събитието беше организирано от Националния клуб на привържениците на Левски и от пловдивския адвокат Станислав Станев. Участие взеха и други граждани, сред които и българин от Македония. За разлика от други случаи, в които паметникът на окупатора е оцветяван и заливан с боя, което дава повод на подкрепящите комунизма да обвиняват в хулиганство, сега събитието беше организирано по законовия ред - с уведомление до Столична община.

chervenata_armiya1.jpg

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!