Щом полагат 5 км тръби на ден за Балкански поток, значи за Перник стигат 3 дни

.
Оптимист...

Министърът на икономиката Емил Караниколов обича да се изказва оптимистично по безводната криза в Перник. Сутринта в понеделник ни облъчва от студиота на БНТ. ”В момента водата от язовира ще стигне. Очакваме и снеговалежи. Към момента не трябва да имаме притеснения. Гоним срок на изпълнение до 40 дни, но се надявам, че ще приключим до 30 дни.

Първият един километър е готов. Вече поставяме и тръби. Тук се оказа, че има едно блато, което наводнява, но е създадена организация за изпомпването". 

Гадна природа, а? Поставила скапан гьол на пътя на Караниколовия оптимизъм. Но юнак Емо ще го пресуши с голямата водосмукачка това блато…

Бдителни читатели на Фрог нюз обаче открили некои обезпокоителни несъответствия в сметките на Емо.

„Странно, - Баце каза, че балканският поток са прай по 5 километра на ден!!! Тръбата до Перник е 13 и кусур километра. С Кугърите що не докара бригада оттам.. И тръбата шай - готова за ТРИ дни.

Пък и нъл обявиха, че тръбопроводът към Перник ще струва 25 милиона лева. Макар специалистите да говорят за 10 милиона. А в сряда Борисов спомена 26 милиона лева.
В петък заговориха за 27 милиона.
Та докат доди водата на перничани с тоз темп на 50 милиона кат нищо ша го докарат...“. 

„13.5 км ЗА 27 милиона лева??? 27 000 000 делено на 13500 м = (прави) по 2000 лева на метър???? Колко струва една тръба Ф400? не е 1000 лева! По данни от интернет е 227,08 лв. без ДДС! С фитингите да стигне 500!!!  Изкопът на един метър е не повече от 100 лева в зависимост от дълбочината и ширината! За полагането още 100 лева на метър! Чакъл за засипка и пясък, да са 250 лева на метър! Е не виждате ли, че няма как да е 2000 лева на метър! И печалба да има 10 %!!! Кражбата е огромна! Най-много да излезе 1000 лева на метър! И съоръжения да има, пак не стига даже 1200 лева!! НЯМА ЛИ ПРОКУРАТУРА ТУКА????“ 

А един читател направо пита: Караниколов защо не е в килията?! 

И ние се присъединяваме към питането.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...