Само за 2018 г.: Божков прибрал 1,5 милиарда лв. от хазарт! Кой иска сега парите?

Само за 2018 г.: Божков прибрал 1,5 милиарда лв. от хазарт!

Васил Божков е прибрал над 1,5 милиарда лева от хазартни залози само за отминалата 2018 г.! Реалният размер на смайващите приходи, над 7 пъти по-високи от първоначално обявените, лъсна от публикуваните отчети на дружествата „Ню геймс” и „Национална лотария”.

Доскоро и двете хазартни дружества публикуваха годишните си отчети в Търговския регистър в напълно нечетлив формат, където числата бяха сякаш умишлено заличени. Заради това малцина в държавата знаеха реалния размер на приходите, реализирани от „Национална лотария”. Досега се смяташе, че „Ню гейм”, която организира играта „Национална лотария”, е продало талони за 207 милиона лева за 2018 г. Днес обаче става известно, че приходите са многократно по-големи. За отминалата 2018 г. „Национална лотария” е имала приходи от 819,444 милиона лева, а дружеството „Ню Геймс” – 699,188 милиона лева! Тоест, двете хазартни дружества са прибрали общо над 1,5 милиарда лева от залози само за 2018 г.!

Според отчетите „Национална лотария” е изплатила печалби за 770,522 милиона лева за 2018 г., а компанията „Ню Геймс” – 444,037 милиона лева.

Преди дни срещу Васил Божков и още четирима от съдружниците му бяха повдигнати обвинения, свързани с фрапантни нередности в хазартната дейност. Божков бе задържан в ОАЕ, след като напусна България с частния си самолет дни преди акцията на МВР срещу него.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Научете за преследването на Фалун Гонг от комунистическата партия

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...

Събития+      Открития+      Фалун Гонг      Китай      Наследство