Швейцарски инженери потресени от цената на новият водопровод за Перник – Управляващите доволно потриват джобове?

13.5 Милиона евро за 13.5 километра водопровод от Мало Бучино до Перник или по 1 милион евро на километър. 

Допитахме се до швейцарски инженери дали това е нормална цена при положение, че няма да се отчуждават имоти, няма да се копае през пресечени местности и скали и най – вече какво би станало в Швейцария ако това се случи в тяхната държава, цял 100 000 град да остане без вода.

Ето и отговора им:

“1 милион евро на километър би било чудесна цена, ако към тези тръби имаше и цял язовир, иначе цената е в пъти завишена. Тръбите които купува българското правителство от Испания, струват не повече от 300 – 400 евро за брой, но не са от най – качествените тръби в Европа, наши фирми са използвали такива и след няколко години сме имали проблеми с тях. След това няма как 13 км изкопни работи по вече съществуващ път да струват толкова много, предвид факта, че не се купува и частна земя през която да мине тръбата, явно е че някой силно завишава цената.

Ако това се правеше в Швейцария щеше да струва между 3 – 4 милиона евро като в тази сметка влизат и помпените станции, които трябва да изпомват водата от точка А до точка Б.

Сигурни сме, че никой досега в България не е показал точна сметка на това, кое колко струва и за какво се харчат толкова много пари. На въпроса ви, може ли това да се случи в Швейцария и дали един 100 000 град може да остане без вода и какви ще са последствията, само ще ви отговорим, че при нас, за най – малкото съмнение се започва проверка, и ако това се случи без значение кои са хората причинили го ще лежат с години в затвора.

Също и за това, което ни изпратихте като цени за строителството на този нов водопровод, вашето правителство спокойно можеха да се обърнат към всяка фирма от Европа и Швейцария и да разберат истинската цена на нещата, това с тези 13,5 милиона евро за 13, 5 километра водопровод, звучи като огромна корупция, която си заслужава прокурорска проверка и арести на много хора в България.

Ние строим водопроводи през планини и досега сме нямали такава цена за километър, а при вас се копае по асфалтиран път, където разходите дори за копаене са сведени до минимум”

източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2020/02/blog-post_63.html

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...