Евелина Славкова: Рейтингът на Гешев ще расте

"Записите ще се отразят на президента, ще консолидират поддръжниците му. Въпросът е дали ще има продължение. Наблюдаваме две групи – едните застават на негова страна, другите срещу него". С тези думи започна участието си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" Евелина Славкова, социолог от ТРЕНД.

"Промяната на Конституцията не бива да бъде обвързана с личния казус с президента. Когато си президент и си изразител на мнението на българското общество, редно е да говориш с примери и да казваш защо такива промени трябва да бъдат направени. Говорим за PR грешка", каза Славкова.

"Линията на Радев е опозиционна, ще я наблюдаваме до края на неговия мандат, да бъде в остри отношения с правителството. Поведението на президента е последователно. Интересно е да видим как президента ще се позиционира в предизборната кампания. Важно е какво ще се случва в БСП и изборите в партията. Ключово е дали няма ситуацията да се обърне в БСП и ако не е Корнелия Нинова, ще получи ли президента пак подкрепа на БСП на следващите избори? Как ще се разбира евентуалният новоизбран председател с управляващите?", запита тя.

"Радев е подкрепян от симпатизанти на различни политически сили като ВМРО и дори ГЕРБ, много трудно те ще подкрепят БСП заради президента. БСП имат последователно поведение в подкрепата си към президента. Нинова си дава сметка, че Радев е единствената победа на БСП в последните години и тя ще я експлоатира. БСП изживяват отново тежки вътрешни проблеми, Нинова ще се съсредоточи върху партията", заяви още Славова.

"Тази година ще бъде основополагаща за това какво да очакваме през 2021 г. Освен партията на Мая Манолова, можем да споменем и Слави Трифонов сред новите формации. Слави изпусна момента, когато трябваше да се яви на избори. Рейтингът на Гешев ще расте, защото когато българинът види действия, приема това за положително", коментира тя.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...