Документ от вътрешно разследване на прокуратурата 2015 г.: Гешев има 4,7 милиона швейцарски франка в Монако

гешев

Документ от предходна вътрешна проверка на прокурорския състав е на път да взриви държавното обвинение.

Приложеното копие се върти в социалните мрежи.

Оказва се, че през 2015 година са правени проучвания за имотното и финансовото състояние на прокурори.

И се оказва, че Иван Гешев – тогава началник на Специализираната прокуратура, е доста заможен – има близо 5 милиона швейцарски франка в офшорки и тайни сметки.

Документът е подписан от директора на Финансово разузнаване (“Евгениев”). Писмото е изпратено на тогавашния заместник-главен прокурор Борислав Сарафов.

Защо вместо да бъде разследван, Гешев се издигна, никой не разбира.

Всъщност, разбираемо е – човек с толкова зависимости е удобен на задкулисието…

4udoslav

Източник:  https://write.as/4udoslav/dokument-ot-v-treshno-razsledvane-na-prokuraturata-2015-g-geshev-ima-4-7

Гешев категоричен: Атаките срещу прокуратурата идват от олигарсите с милиарди

Сигнал срещу Гешев за необясними 4.7 млн. франка, скрити в Швейцария и Moнако

Документи, свързани с подозрение за пране на пари, от страна на единствения кандидат главен прокурор Иван Гешев, са получени на редакционния мейл на сайта “Актуално” и публикувани ден преди Висшият съдебен съвет да гласува неговата кандидатура.

Медията съобщава, че документите са два – подписани от заместник-главния прокурор Борислав Сарафов и от директора на финансовото разузнаване в ДАНС Евгени Евгениев.

Първият документ, подписан от Сарафов, е от 12 октомври, 2015 година. С него от ДАНС се иска проверка на данни, че Гешев има сметка на стойност 3 745 586,74 швейцарски франка в банка Julius Bar Group AG (“Юлиус Бер Груп”), в кантона Цуг. Сарафов изрично уточнява, че сметката е анонимна – ясен е бил само номерът ѝ.

Факсимилето е от сайта “Актуално”

Вторият документ съдържа отговора от ДАНС, подписан от Евгени Евгениев. С него ДАНС потвърждава, че Гешев има “безименни и номерирани банкови сметки” не само в Швейцария, но и в Монако, пише “Актуално”, позовавайки се на факсимилета. Иван Гешев е имал връзка с банковите сметки чрез мобилния си телефон, откъдето са нареждани транзакции.

Към 27 октомври 2015 година в тези сметки има натрупан оборот за 4 247 578,75 швейцарски франка. ДАНС казва и че в периода 1 януари 2007 г. – 23 октомври 2015 г. са регистрирани транзакции на обща стойност 4 748 482.58 швейцарски франка. Преди два месеца ръководството на ДАНС официално подкрепи кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

Преводите са “от частни юридически лица, предимно от сметки в Кралство Лихтенщайн, Република България и Руската федерация, в различни траншове, общо 43 на брой, в размери от 99 328,19 швейцарски франка до 473 842,72 швейцарски франка през отчетният период от откриването на сметките 1 януари 2010 – 23 октомври 2015”, става ясно от факсимилетата.

Факсимилето е публикувано от сайта “Актуално”

Анонимният подател на документите твърди, че те са му дадени от прокурор Васил Миков, който беше намерен мъртъв в столичния квартал “Бояна” в началото на септември. Прокурор Миков беше основен съперник на бившия главен прокурор Никола Филчев, а подателят на документите е категоричен, че той не се е самоубил, каквато е официалната версия за смъртта му.

Сайтът “Актуално” е потърсил за коментар говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова, но до момента на публикуване на материала не е върнат отговор. Mediapool също се опитва да получи коментар от споменатите институции.

mediapool.bg

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

https://www.informiran.net/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...