Портрет на Георги Димитров и ликът на Че Гевара лъснаха в дома на Васил Божков (снимки)

Васил Божков

Васил Божков

При проверката на колекцията в дома на Васил Божков "изплуваха" портрети на Георги Димитров и кутия с пури с лика на Че Гевара. Картините предизвикаха остри коментари в социалните мрежи. Според някои от тях става въпрос за бившата резиденция на Тодор Живков в парк "Витоша". Появиха се подозрения, че портретът най-вероятно е бил собственост на бившия първи, наследен от бизнесмена, който не е посмял да ги махне. "Що за хора си закачат Георги Димитров на стената и пушат пури от кутия с Че Гевара", се питат смаяни зрители на БНТ, които случайно са забелязали в репортаж на телевизията комунистическите вождове в дома на Васил Божков.

Припомняме, че бизнесменът беше обявен за международно издирване по 7 обвинения - за принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство, престъпление по служба и ръководене на организирана престъпна група.

Самият Божков заяви, че го е страх за живота и няма да се прибира в България. По думите му, се намира в балканска страна, но проверка показа, че последно самолет на "Нове Холдинг" е летял до Дубай. 

chegevara_puri1.jpg

chegevara_puri2.jpg

georgi_dimitrov1.png

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://faktor.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...