Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Портрет на Георги Димитров и ликът на Че Гевара лъснаха в дома на Васил Божков (снимки)

Васил Божков

Васил Божков

При проверката на колекцията в дома на Васил Божков "изплуваха" портрети на Георги Димитров и кутия с пури с лика на Че Гевара. Картините предизвикаха остри коментари в социалните мрежи. Според някои от тях става въпрос за бившата резиденция на Тодор Живков в парк "Витоша". Появиха се подозрения, че портретът най-вероятно е бил собственост на бившия първи, наследен от бизнесмена, който не е посмял да ги махне. "Що за хора си закачат Георги Димитров на стената и пушат пури от кутия с Че Гевара", се питат смаяни зрители на БНТ, които случайно са забелязали в репортаж на телевизията комунистическите вождове в дома на Васил Божков.

Припомняме, че бизнесменът беше обявен за международно издирване по 7 обвинения - за принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство, престъпление по служба и ръководене на организирана престъпна група.

Самият Божков заяви, че го е страх за живота и няма да се прибира в България. По думите му, се намира в балканска страна, но проверка показа, че последно самолет на "Нове Холдинг" е летял до Дубай. 

chegevara_puri1.jpg

chegevara_puri2.jpg

georgi_dimitrov1.png

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!