Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Илиян Василев: Да сте видяли Пеевски, Доган или Борисов да правят музей с парите си?

.
Илиян Василев

Ако има едно нещо, за което уважавах усилията на Васил Божков това беше колекцията му и усилията да направи частен музей. Не можете да го вините, че у нас има иманярство, не може да го спре. Ако не беше купил тези артефакти, днес повечето от тях щяха да бъдат безвъзвратно загубени. Да си спомняте нещо Пеевски да е направил с парите си, или Доган, или Борисов.

Но Божков направи така, че системно и целенасочено купуваше своите ценни предмети, купи и сграда и започна да прави музей. Направи го мисия на живота си.

В мащабите на историята, ако беше останал с музея си, днешните му тегоби около хазарта щяха да избледнеят. Тези, които не вярват да се справят с историята на Евлоги Георгиев. Мнозина смятат че и Христо е вършил тези дарения, а истината е че умира през 1873 година, тоест по никакъв начин не допринесъл, но брат му в негова памет винаги и изтъквал, че добрите дела стават от името на "братята". Съвременниците на Евлоги са го критикували за едни държавни поръчки, за тъмни сделки, но с парите си човека направил Софийски университет и много други достойни неща. Както се казва превърнал личното си богатство в обществена ценност. Вижте какво правят богатите на Запад, музеи, театри, обществени сгради.

И като гледам как варварски нахлуват и изнасят ценности, под измисления предлог конфискация, се сещам за Съветската армия, пък е не само тя.

Нахлуха в КТБ по заповед на Цацаров и Гешев и изчезна колекцията и ценни картини и предмети на изкуството. Някой да знае къде са? Имаше едни описи, едно чудо. Питайте патилия Игор Марковски, който още чака отговор къде са му картините от прокуратурата.

Колко души от вас смятат, че прокурорите и милиционерите от школата в Симеоново, ще съхранят предметите на изкуство и колко смятат че ще ги разграбят, точно като хуни?

Тук не става дума за това дали и в какво е виновен Божков, а за реалната опасност от разграбване на колекцията, като ги оформят като "веществено" доказателство.

На тези лумпени не им трябва законен процес, обвинение, присъда, такъв който съхранява стойността и натрупаното. Трябва им башибозушки грабеж.

И може ли някой да ми каже с какъв точно юридически издържан акт се изнасят тези предмети?! Защото нещо не се сещам.

Варвари, дами и господа. Те винаги идват накрая, да плячкостват.

Ако по този начин разграбят и унищожат, или по някакъв друг начин препятстват работата на частния музей на Божков, значи всуе са били всичките усилия.

И моля да си спестите тирадите, че всичко се отнема в полза на държавата.

Знаем Кой е държавата и къде паркират накрая ценните вещи.

Илиян Василев, Фейсбук

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!