Великобритания напуска дясно-лява Социалистическо-комунистическа Европа – Найджъл Фараж: Следващите, които ще напуснат ЕС са Дания, Полша и Италия – щом е дясно-ляв комунизъм България ще стои до самия си край?

Найджъл Фараж

Великобритания напуска дясно-лява Социалистическо-комунистическа Европа

Броени часове остават до напускането на Великобритания на Европейския съюз. В речта, която премиерът Борис Джонсън ще произнесе час преди Лондон да излезе от голямото европейско семейство, той ще приветства ”началото на нова ера”.

Според него Брекзит "не е край, а начало", а прекъсването на връзките с ЕС "момент на истински национално възраждане и промяна". Великобритания излиза от обединението след 47 години членство. В следващите месеци няма да има съществена промяна. До края на 2020 година е в сила преходен период. В този срок трябва да бъде изготвено търговско споразумение между Лондон и Брюксел, уточни БНТ. 

В британската столица са планирани серия събития - следобед привържениците на оставането в ЕС ще имат шествие. А вечерта, на площада пред парламента ще се съберат онези, които подкрепят Брекзит. В Лондон някои избраха да се сбогуват с Евросъюза още снощи. В Брюксел емблематични сгради бяха осветени с цветовете на британското знаме.

Найджъл Фараж: Следващите, които ще напуснат ЕС са Дания, Полша и Италия

Найджъл Фараж заяви, че е му е омръзнало да бъде клоунът - злодей в Европейския съюз, когото да освиркват винаги около 500 души, когато вземе думата, той поясни, че е превърнал оттеглянето на Великобритания от Общността в своя кауза, след като негативният вот срещу Конституцията на Европа във Франция и Холандия през 2005 година не е бил зачетен, а този документ просто е бил превърнат в Лисабонски договор - действащият в момента документ. 

„И в този момент почувствах, че това е антидемократична и лоша структура. Сега виждам това с експанзионистичните и милитаристични амбиции. Това е много опасен политически проект, с хора, които разполагат с целия контрол, а това означава безотчетна власт“. 

Фараж си припомни как тогавашният председател на Европейската комисия Жозе-Мануел Барозу е заявил, по думите му, че когато хората казват „не“, всъщност означавало обратното и попита - „наистина ли?“.

Найджъл Фараж подчерта, че Европейската комисия работи срещу интереса на гражданите си и определи еврото като „стъпка към реална катастрофа, която задълбочава съществуващите културни разделения между Запада и Изтока“. В тази насока той определи като следващи отцепници от Общността Дания, Полша и Италия:

„Дали ще е Дания, Полша или Италия, не знам. Но бих посочил тези три. Начинът, по който поляците биват обиждани като хора от Тимерманс, е повече, отколкото могат да понесат за тяхната трудна и смутна история. Само преди 30 години те бяха управлявани от комунистическа система. И сега в Брюксел имаме система, която много прилича на тази, която те напуснаха - по отношение на начина, по който се вземат решенията“.

Фараж определи датската икономика като „твърде сходна с британската“ и припомни, че тя не е дори в еврозоната.

„Колкото до Италия, ако имаме следваща банкова криза, и на тях ще им дойде твърде много“, заключи той и заяви, че Брекзит поставя началото на нова конфигурация в Европа. 

За Фараж е по-добре Обединеното кралство да напусне без сделка, отколкото с лоша сделка. Иначе, на въпрос за евентуален референдум за независимост в Шотландия, той каза, че няма да се противопостави: 

„Ако Шотландската национална партия реши да проведе кампания за независимост, аз ще уважа това. Защо не? Те могат да се превърнат в регион на ЕС, както и Балканите. Това са изцяло фалшиви перспективи. Точно това се опитва да продаде на хората Никола Стърджън“. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://faktor.bg/b

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...