Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо Гешев рискува един ден да го вкарат в затвора. И други покрай него

Медии съучастват в престъпление, след време могат да съдят и редактори и журналисти

Иван Гешев. Снимка: от тв. екрана

Иван Бакалов

След случая с президента става ясно, че живеем в брутален режим, който посяга на всеки, с демонстративно погазване на законите.

Подслушват президент – кой съдия подписа това разрешение? Ама ще кажат, че подслушвали били генерал, пък той говорил с президента?… А този генерал не се ли обажда на президента?

И тук може би трябва да се зададе един въпрос – господа прокурори и полицаи, като чухте в разговора обръщението „Господин президент”, не знаехте ли, че трябва веднага да прекратите записа и да го унищожите? Защото нарушавате конституцията и законите? Те са много ясни по този въпрос, нищо, че Гешев пита Конституционния съд…

А ако сте изрязали от записа обръщението „Господин президент”, за да твърдите, че това е „мъж”, който прилича да е президентът, със сигурност сте загазили още повече. Един ден със сигурност ще ви съдят. Мандатът на Гешев е 7 години,

 

а Борисов ще си отиде по-рано

И интересното е – защо сте подслушвали генерал, командващ на ВВС? Да не би да е заради назначението на Десислава Радева? Кой съдия разреши да се подслушва за това? Със сигурност един ден името му ще стане известно.

Подслушване за това, че някогашният командващ ВВС ген. Радев е възложили с допълнително споразумение към трудов договор на служителката Десислава Генчева да изпълнява още една длъжност – връзки с обществеността? За 400 лева. Че това престъпление ли е? Облага ли е да вършиш още една работа за 400 лева, че да търсиш конфликт на интереси? По време, когато Радев още не е бил женен за въпросната Десислава? И с този въпрос се е заела Комисията по корупцията, по сигнал на …“Пик“. Не е шега.

Но най-страшното е, че прокуратурата

 

пуска на медиите записи, направени с т. нар. СРС.

 

Това е престъпление по НК (чл. 145) – за длъжностно лице затвор до 5 години.

И при това разпространение на записите от телефонни разговори даже няма някакво оправдание.

Вътрешният министър в първото правителство на Борисов Цветан Цветанов чете записи със СРС в парламента на разговор между двама лекари в болницата в Горна Оряховица. Тогава даваха поне някакви обяснения, макар и наивни, че записите били разсекретени същия ден. В Наказателния кодекс не се прави разлика между разсекретени или не записи със СРС. Там пише – който „използва СРС извън целите на наказателното производство…“

Тук демонстративно използват СРС за целите на „пропагандното производство“…

И на това безобразие и скандал големите медии реагират като на разкриване на голяма далавера. Никой не се възмути. Пълнят предаванията си с глашатаи на Борисов да искат оставката на президента.

 

Това всичко е престъпен сговор,

 

в който участват и медии. Няма да се спасят по давност. След години със сигурност ще ги разпитват.

Същите хора в медиите, когато излезе записа за Мишо Бирата, се чудеха как да бършат задника на премиера Борисов. Който тогава, пак в запис със СРС нарежда на шефа на митниците да прекрати проверка, която се извършва в момента – „Махай ги оттам”, нарежда премиерът. Защото обещал…

Парекселанс престъпление по НК – натиск върху длъжностно лице. Покойният шеф на митниците Ваньо Танов обясни, че нищо не последвало от това обаждане… Самият натиск, документиран със записа, признат и от Борисов, че „не беше редно”, е престъпление, независимо дали нещо е последвало. И това става в момент, когато Мишо Бирата е взел кредит от 1,5 млн. от банката на Цветелина Бориславова и не може да ги върне, след като му е запечатана пивоварната. Коя е Цветелина Бориславова в онзи момент?

А сега търсят конфликт на интереси на президента…

Всеки може да сравнява сегашните записи с гласа на Радев с тези на премиера Борисов. И да прецени кой върши престъпление. Сега и прокуратурата е въвлечена в престъпна дейност.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://e-vestnik.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!