Следвайте "Буднаера" в Телеграм

80-годишен старец се просълзи на Спектакъла на NTDTV в Токио

80-годишният г-н Лу Жифан не можа да скрие вълнението си, говорейки за практикуващите Фалун Гонг и другите свои сънародници, преследвани от ККП. Спектакъл за китайската Нова година на NTDTV в Токио, м. март 2007 г. (Zhang Hao/Epoch Times)

ТОКИО - Спектакълът на NTDTV в Токио докосна сърцата както на японската, така и на китайската публика в залата. Възрастен китайски джентълмен, живеещ в Япония, остана без думи във вълнението си да изрази своето възхищение от шоуто. Той не се поколеба да направи дарение от 50 000 японски йени на NTDTV за неговия „истински шедьовър”.

80-годишният Лу Жифан пропътувал почти два часа с кола до Токио за да посети театралното матине на Спектакъла на базираната в Ню Йорк независима китайска телевизия Нова Династия Танг (NTDTV). Г-н Лу сподели впечатлението си от Спектакъла:

"За да повярваш трябва да го видиш. Името на NTDTV е толкова добре известно, като светът най-накрая да получи своята благословия! Това е истински шедьовър. Аз се надявам, че Спектакълът за китайската Нова година на NTDTV ще изнася скоро представления и в Китай.".

Той помоли NTDTV да представи Спектакъла в Китай колкото се може по-скоро. "С други думи, аз се надявам, че китайската комунистическа партия ще падне възможно най-скоро, така че автентичната китайска културата да бъде възстановена.", добави той.

Г-н Лу сподели, че любимите му части от представлението били ‘Лоялността на Ю Фей’ и ‘Mулан’, защото най-после на хората се представят акуратно тези исторически случаи от миналото на Китай.

"‘Създаването’ показа, че Небесни същества са дошли на Земята за да създадат китайската култура. Това несъмнено е много трогателно. Посланието е много ясно. Аз изучавам И- Чинг и винаги съм вярвал в съществуването на божествата.", каза той.

Изпълнението на ‘Към праведното място’ натъжило много г-н Лу, защото китайската комунистическа партия е избила безброй китайци и сега избива практикуващите Фалун Гонг. Попитан какво мисли за представеното тук, г-н Лу не можеше да сдържи сълзите си:

"Твърде много хора от китайския народ са избити. Те са мои съотечественици. Сърцето ме боли, като се сещам за това.".

Г-н Лу напуска Китай през 1948 г. и заминава за Тайван с Kумингтанг (прогонената от комунистите Национална партия на Китай). След това се премества в Япония, където живее вече около 40 години. Той води скромен живот. Въпреки че е далеч от отечеството си, той не забравя дори за миг своята родина. "За последните няколко десетилетия, аз пазя информацията за всички главни инциденти и политически движения в Китай.”, каза г-н Лу.

След като обсипа с похвали видяното на шоуто, г-н Лу направи дарение от 50 000 японски йени. Като прибави още 10 000 йени за персонала на NTDTV да закупи цветя за изпълнителите в представлението.

„Единственото желание, което тая в сърцето си откакто съм напуснал Китай, е да видя падането на китайската комунистическа партия. Имам усещането, че моето желание започва да се сбъдва. Когато китайската комунистическа партия се срине, аз ще направя дарение от един милион йени.".

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!