Помпео: Китайската комунистическа партия е основна заплаха на нашето време

Китайската комунистическа партия е "основна заплаха на нашето време", която се опълчва на западните принципи, заяви днес в Лондон американският държавен секретар Майк Помпео, цитиран от АФП.

На съвместна пресконференция с британския си колега Доминик Рааб Помпео подчерта, че западните съюзници "трябва направят всичко по силите си следващият век да бъде управляван от западните демократични принципи".

Изказването идва на фона на натиск на Вашингтон над Великобритания и други европейски страни да изключат китайския технологичен гигант "Хуавей" от създаването своите 5G мобилни мрежи.

Лондон реши във вторник да разреши на "Хуавей" да участва с "несъществени" елементи, които нямат връзка с чувствителни лични данни.

Американски официални лица предупредиха, че може да се наложи Вашингтон да прекрати споделянето на разузнавателна информация с Лондон заради включването на китайската компания в 5G мрежата, но днес Помпео отстъпи от тази заплах, отбелязва БНР.

Обменът на разузнавателна информация между САЩ и Обединеното кралство е "дълбок, силен и ще продължи", каза американският първи дипломат.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Научете за преследването на Фалун Гонг от комунистическата партия

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...

Събития+      Открития+      Фалун Гонг      Китай      Наследство