Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Складират тонове отпадъци край Стара Загора. Софийска фирма ще ги преработва в строителни материали – Борисов: Разбрахме се с премиера Конте да смажем виновните за нелегалния боклук от Италия! Откриха нови 102 контейнера...

Борисов: Разбрахме се с премиера Конте да смажем виновните за нелегалния боклук от Италия!

Разбрахме се с колегата Конте буквално да ги смажем виновните за нелегалните отпадъци от Италия. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг след срещата с италианския министър Джузепе Конте, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Запознах колегата с това, което нашумя в последния месец с отпадъците, които идват от Италия. Това, което се разпоредихме и се разбрахме, е буквално да ги смажем, ако има такива, които да се възползват от правомощията, които имаме в Европа за свободно движение на товари, защото то е много ясно регламентирано как могат да се движат и с какви сертификати“, подчерта Борисов.

„Така че всеки, който се опита да заобиколи закона, на двамата вътрешни министри ще разпоредим. А можем да въоръжим магистратите да направят много бърза операция и в рамките на седмица от двете страни да се разбере имало ли е някакъв проблем. Имам пълната увереност от премиера Конте, че ще помогне максимум да уточним и да накажем виновните, ако такива има“, допълни още премиерът.

България е най-големият износител на проститутки в ЕС

Откриха нови 102 контейнера с боклуци на пристанище Варна

Районната прокуратура във Варна започна проверка и оглед на още 102 контейнера с отпадъци от Италия, които са складирани на пристанище Варна-запад, предаде dnes.bg.

В огледа участват и разследващи полицаи от ОД на МВР и представители на ДАНС, митница и РИОСВ.

Новите 40-футови контейнери са установени в хода на разследването по образуваното досъдебно производство на 16 януари тази година, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че Районната прокуратура във Варна съобщи, че делото се води по член от Наказателния кодекс и е по повод разтоварени на пристанище Варна-запад 25 контейнера на 9 октомври м. г. Този текст визира наказателната отговорност на всеки, който в нарушение на установения ред пренася отпадъци през границата.

Изпращачът и на тези 102 контейнера е същият - фирма "Дентиче пантелоне" от град Салерно. Същият е и получателят на товара - фирма "Блацион" ООД, която е регистрирана в София.

Ковачки отвърна на удара: Борисов е подписвал договорите да горим боклука на ЕС! Имам документите

Складират тонове отпадъци край Стара Загора. Софийска фирма ще ги преработва в строителни материали

С благословията на Борисов, България официално е депото за отпадъци на Европа.

Които се съмнява просто да не си прави илюзии че това е преувеличена фалшива новина !!

Истина е че с приемането на новите изисквания в Европа за чистотата на въздуха и вредните емисии изхвърляни от рециклирането на отпадъци това става страшно лукративен бизнес. А там където има бързи печалби и където се изискват връзки с корумпирани правителства и политици там италианската Дрангета е първа.. Никой не бива да си прави илюзии.. Никога и никой европейски политик не би рискувал да се е срещне с негов колега за да преговаря за официален внос на отпадъци в неговата страна .Това би означавало 100% политическо самоубийство и 100% риск от затвор в родината му…Заради това тази роля е оставена на тъмносиви престъпни организации и групи. Така е в Италия , така е в Великобритания , така е във всяка развита държава .

Истината е че в последните 2 години ТРАДИЦИОННОТО изнасянето на боклук в Китай и африканските „демокрации“ става все по трудно, заради натрупаните екологични и политически проблеми в продължение на годините. В Китай например забраниха неограниченият внос на боклук заради икономическите санкции на САЩ срещу вноса на много стоки . Просто в един момент китайците казаха че след като им повишават митата и им налагат зелени квоти за замърсяването на въздуха те ще отрежат рециклирането на боклуците , и то на всички не само от САЩ ..

Така че отпадъци в Китай вече могат да се внасят само срещу строги квоти..А които не слуша и взима рушвети в Китай …всички знаем че отива на стадиона ..но не за да гледа мач!!!

В България не е така, тук корупцията е същността на държавното управление и то до такава степен че премиерът рекламира като добър имидж на страната превръщането и в огромна кофа за боклук..

А България е много близо до Европа с чиста природа и много подкупни политици, която „плаче“ да бъде превърната в огромно бунище с бълващи отрова комини..Още повече че в България няма нормални закони.. тук глобата е от 500-2000лв. а екологичната катастрофа властите я наричат – замърсяване !

Пореден но не последен е случая с река Марица където има „замърсяване“ а не екологична катастрофа..

Потресаващо е инфантилното изказване по Националните телевизии на примиера Борисов че боклука на Европа бил добър за икономиката на България .

Боко просто пропусна да спомене че има в предвид добруването на офшорните сметки на няколко свои приятели ..

https://www.mediapool.bg/golemiyat-kyorfishek-na-borisov-za…

Изказвания на самозабравил се престъпник изживяващ се като пожизнен монарх повярвал си че е мерило за това кое е правилно и кое ес грешно.

В света такъв политик които да твърди че вноса на боклук е хубаво нещо в неговата страна НЯМА !!!

Складирането на хиляди тонове пластмасови боклуци от Италия в Стара Загора е показателен за мащабите с които се само-унищожаваме . В случая БНР прилагат хватки с дезинформация и лъжи, обработка на общественото мнение…позната от времето на нацизма и комунизма. Спомнете си Чернобил !

Тактиката на управляващите е – Такива огромни купчини не могат да се скрият, затова ще ги оповестим най-добре чрез национални медии .. За да не плашим народа ще кажем че боклука е за бизнес, тоест за рециклиране, тоест това е икономическа суровина….УАУ…

В крайна сметка ще му придадем и принадена стойност и красив краен продукт – декоративен лек бетон… Дотук много красиво за простите хорица от село Калитиново и кмета Иван Костадинов . Направо си е като джакпот от лотарията на Божков дето се изплаща 25 години !

Но ако попитаме няколко въпроса ще видим че написаните оправдателни изявления в статията на БНР са просто опашати лъжи.

Първо :

Защо италианците не си рециклират боклука в такъв бетон ако това има икономическа и екологична стойност???

Защо им трябва да харчат толкова много пари и усилия за да го захвърлят в България ???

Второ:

В България няма такъв завод и ТЕХНОЛОГИЯ която да преработва каучука и пластмасата в нещо полезно, досега просто се гореше в ТЕЦ – овете на Ковачки ??

Трето :

Как така изведнъж някоя АТЗ Проджект” ЕООД щяла да строи тепърва бетоновъзел работещ с пластмасови шишета и пликчета и щял да прави бетон……????

Извинете но по-голяма ГЛУПОСТ не бях чувал ??

Бетоновият възел ПРОСТО смесва суровините за марките бетони и това е !!! Другото са дивотии и лъжи !!

Четвърто :

Бетоновият възел не е високо технолочен завод за преработка на стари гуми -каучук и пластмасови отпадъци…!

В света има такава технология и тя е технологично сложна но също така отделя много вредни вешества !! Затова такъв завод има в …. Индия !

Тук е описана от Mohammed Jalaluddin

Jayaprakash Narayan College of Engineering, India

Подобна технология е описвана и от MIT студенти които разлагат пластмасата до прах с помощта на радиоактивни ГАМА лъчи и я смесват в цимента вместо пясък !

http://news.mit.edu/…/fortify-concrete-adding-recycled-plas…

Пето :

За целта на АТЗ Проджект” ЕООД май ще и трябва ядрен ускорител или ядрен реактор до измисленият бетонов възел в Стара Загора !!

Интересното е какво ще правят със старите гуми – където те никъде не влизат в описанието на процеса ???

В Заключение :

Всичко е толкова абсурдно че почти не си личи как е съшито с бели конци!

А в един момент боклука просто тихо ще се изниже през нощта откъдето ще премине през комините на ТЕЦ-овете а на сутринта в дробовете на децата ни!

После пак няма да има виновни а РИОСВ нищо че е издала надлъжните разрешения ще се държи като ощипана мома …

А който умрял от рак – умрял, не е ли по важно „нашите хора“ да правят дебели пачки ?

Stelian Androff

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

http://epicenter.bg/

https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!